ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Varujan Vosganian (ALDE) se pronunță clar împotriva prelungirii stării de alertă după 15 iunie, argumentând că, printre altele, „statisticile epidemiei sunt haotice, iar cele privind mortalitatea sunt îndoielnice” și că s-a săturat „de sfaturile permanente, de balivernele și declarațiile contradictorii ale celor responsabili cu gestionarea epidemiei”.

Iată motivele expuse de Varujan Vosganian:

„De ce sunt categoric împotriva oricărei intenții de a prelungi starea de alertă pe întreg teritoriul țării după 15 iunie:

- Pentru că m-am săturat de permanentele amenințări cu catastrofe epidemiologice care nu au loc niciodată;
- Pentru că în peste 90% din teritoriul țării nu mai există nici măcar o urmă de epidemie;
- Pentru că așa-zisa izolare sub monitorizare medicală este o închipuire;
- Pentru că statisticile epidemiei sunt haotice, iar cele privind mortalitatea sunt îndoielnice;
- Pentru că se blochează inutil numeroase spații spitalicești și, din această cauză, se îngrădește accesul celor care au cu adevărat nevoie de ele;
- Pentru că se alocă inutil resurse pentru așa-zise spitale de campanie care nu au niciun pacient;
- Pentru că m-am săturat de spectacolul ridicol al măsurării temperaturii la intrarea în spațiile închise;
- Pentru că s-a dovedit că sutele de mii de teste nu ne oferă nicio revelație cu privire la nivelul îmbolnăvirilor;
- Pentru că risipirea fără jenă de bani publici pentru achiziționarea de măști trebuie să înceteze;
- Pentru că nu sunt de acord ca starea de alertă să aibă drept scop finanțarea unor producători sau importatori de recuzită medicală devenită inutilă;
- Pentru că m-am săturat de sfaturile permanente, de balivernele și declarațiile contradictorii ale celor responsabili cu gestionarea epidemiei;
- Pentru că situația în care ne aflăm, cu o economie semiparalizată și o națiune traumatizată de constrângeri disproportionate și umilitoare, trebuie să înceteze”.
 
Președintele Iohannis a anunțat ieri că dorește prelungirea stării de alertă după data de 15 iunie, dar PSD, ALDE și Pro România au declarat că nu vor vota o continuare. 

Peste 55% dintre românii intervievați în cadrul unui sondaj Sociopol s-au pronunțat împotriva continuării stării de alertă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews