Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că în lumina ultimelor acțiuni și declarații ale Președintelui Iohannis făcute înainte de preluarea de către România a Președinției UE, acesta pare „reprezentantul altor interese naționale și etnice decât cele ale poporului român”.

„Nu putem opri mașina numită România în pantă, pentru că intrăm în semestrul european, iar suspendarea președintelui în semestrul european ar fi catastrofală pentru imaginea României. Noi respectăm interesul național, iar Iohannis profită de această situație. Președintele pare reprezentantul altor interese naționale și etnice decât ale poporului român”, a spus Vosganian pentru Adevărul.

Vosganian a mai zis că deși sunt îndeplinite condițiile suspendării Președintelui, coaliția de guvernare nu va apela la acest pas, deoarece România va intra în perioada Președinției UE, iar procedura s-ar suprapune, ceea ce nu ar fi benefic pentru Țară.

„Eu cred că sunt întrunite elemente suspendării. Problema se pune ce câștigăm și ce pierdem. Nu poți să suspenzi președintele gândindu-te că toată procedura din Parlament va fi simultană cu semestrul european. Președintele face parte din Consiliul European. Interesul național spune că trebuie să suportăm capriciile președintelui. Iohannis va trebui să numească până la urmă noii miniștri. A ales să-și facă de cap la finele mandatului”, a mai adăugat Vosganian.

Totodată, vicepreședintele ALDE a mai precizat că nu crede că Președintele Iohannis l-a refuzat pe Ilan Laufer din cauza unui presupus antisemitism, ci doar din motive politice.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.