ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Dîncu îl critică pe Liviu Dragnea, cel pe care îl consideră disperat deoarece din dorința de a conduce el însuși Guvernul, a numit în Executiv politicieni apropiați, pe care îi poate controla.

Fostul ministru susține că liderul social-democraților a sfidat opinia publică și prin ordonanța 13.

„Condamnat într-un proces anterior și tocmai acuzat de DNA într-un nou proces, liderul alianței câștigătoare se află într-o situație complicată. (...) Construiește o nouă echipă guvernamentală, formată aproape exclusiv din oameni apropiați, cu experiență mai puțină, din județe sărace din sudul țării și pornește o disperată luptă cu echipa președintelui, pentru schimbarea unor legi neclare", a scris pe blogul personal fostul vicepremier din Guvernul Cioloș.

Așa a luat naștere ordonanța 13, scrie Vasile Dîncu pe blogul personal, cu scopul de a îl salva chiar pe însuși Liviu Dragnea de procesul în care este judecat.

„Pentru că se referea la amnistie și la modificări normative legate de abuzul în serviciu și avea ca destinație salvarea unor lideri politici condamnați pentru corupție sau abuz în serviciu, dincolo de reglementarea generală mai clară și reducerea unor abuzuri, dezbaterea a depășit repede conținutul informațional propriu-zis și a devenit o uriașă miză simbolică: societatea împotriva masei de politicieni corupți, cu reprezentant de frunte Liviu Dragnea, câștigătorul bătăliei electorale și cel care sfidase opinia publică, în numele dreptului celui care a câștigat, propunând o echipă guvernamentală condusă de un premier femeie, musulman, dar mai ales considerat ca având principală calitate aceea de umil servant al președintelui PSD", mai scrie Vasile Dîncu.