ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme dacă se vor produce atacuri asupra unor lideri maghiari din România, atacuri „menite să intimideze”, potrivit MTI, citată de Agerpres.

În interviu, Semjen s-a referit la situația cetățenilor de etnie maghiară din România, Serbia, Slovacia și Ucraina și a spus că până la finalul mandatului actualului Executiv, Ungaria va acorda cetățenie unui număr de peste un milion de maghiari care trăiesc peste hotare și că niciun Guvern nu a cheltuit mai mult pentru a-i ajuta pe aceștia să își păstreze identitatea lingvistică și culturală, precizează sursa citată.

Despre rezultatul alegerilor legislative de luna trecută, Semjen a declarat că este o chestiune de interes național pentru Ungaria ca UDMR să facă parte din Parlamentul României și că rezultatul obținut de partid la scrutinul din decembrie 2016 este „foarte bun”.