ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat la o ceremonie pentru etnicii maghiari care locuiesc în alte state din lume ce a avut loc la Parlamentul de la Budapesta, că este datoria Ungariei să își protejeze cetățenii din întreaga lume, inclusiv etnicii ungari care sunt persecutați în România prin metode aparent legale.

„Ungaria ar trebui să urmeze exemplul Israelului, care își folosește toată influența pentru a proteja toți israelienii din lume și le oferă o locuință dacă sunt persecutați", a spus Zsolt Semjen.

Vicepremierul Ungariei a amintit situația etnicilor ungari din România, care „sunt persecutați și se află sub atac continuu, prin intermediul unor metode aparent legale".

„Această tendință nu s-a încheiat... de aceea printre persoanele premiate în acest an se numără fostul viceprimar al orașului Cluj-Napoca, Anna Horvath, pentru a ne arăta susținerea față de ea", a spus Semjen.