ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele ALDE Iași, doctorul Răzvan Constantinescu, a reacționat la evenimentele de vineri seară din Piața Victoriei. Acesta a cerut, pe pagina sa de facebook, desființarea Serviciului Român de Informații. 

„Eu cred că SRI trebuie desființat. Nu poți avea un serviciu secret care este al altui stat”, a scris el. Dr. Constantinescu nu este primul care acuză grav SRI de partis-pris-uri politice. Recent, avocatul Dan Chitic a susținut și el același lucru.

„...sub oblăduirea ei (dacă nu cumva cu participarea sa directă) a avut loc spolierea țării de toate bogățiile in ultimii 30 de ani, care a organizat sistemul abuziv și represiv din ultimii 14 ani și care a acaparat, rând pe rând, toate puterile statului român - de la puterea executivă, la cea legislativă și mai nou cea judecătorească - devenind unica putere din România scăpată de orice control civil sau democratic, pentru toate aceste motive SRI are un indiscutabil CARACTER ANTINAȚIONAL!”, spunea acesta.

Serviciul Român de Informații a dezmințit, azi, orice acuzație la adresa sa, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Ca urmare a solicitărilor mass-media cu privire la ultimele evenimente de stradă din România, SRI face următoarele precizări:


În cursul zilei de astăzi, 11 august, directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă.

În cadrul acestei discuții, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant.

Serviciul Român de Informații condamnă ferm orice încercare de atragere a instituției în dispute politice, organizare de proteste sau teorii ale conspirației menite de a dezinforma opinia publică cu privire la rolul și locul SRI în arhitectura de securitate a României," se arată în comunicatul Serviciului Român de Informații”.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews