ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a declarat luni, că PNL face proiecte doar pentru presă, acesta făcând referire la documentul intern care a apărut în spațiul public. Premierul a mai afirmat că miercuri va fi adoptată interdicția pe exportul de lemn, informează B1 TV.

”Mă văd cu președintele pentru a face o nouă propunere pentru ministerul Dezvoltării. PLR nu l-au cerut (n.r. ministrul Dezvoltării). Ei au doi miniștri: Gerea și Gavrilescu. Nici nu se mută alt ministru de la portofoliul pe care îl are. Trebuie să ne ducem mai departe toate proiectele economice. Am văzut că cei de la PNL- PDL au primit instrucțiuni să facă moțiuni pentru media, nu pentru oameni”, a declarat premierul.

Un alt aspect considerat important de către premier este Codul Silvic, care va fi dicutat miercuri, precum și legea privind insolvența persoanei fizice.

”I-am informat pe domnul Tăriceanu și Zgonea despre faptul că miercuri vreau să adoptăm ca OUG sau proiect de lege în regim de urgență exportul de lemne. Avem voință politică să le adoptăm”, a afimat Ponta. 

”Eu mă ocup cu conducerea țării. Restul, cu plângerile penale se asigură instituțiile abilitate. Eu cred că trebuie să guvernez, pentru că viața de zi cu zi depinde asta", a fost răspunsul lui Victor Ponta la întrebarea legată de plângerile penale care se tot fac în utlima vreme.

În ceea ce privește șefia TVR, premierul a spus că nu are o nominalizare.

”Dar nu trebuie să îl susțin eu. Trebuie să îl susțină Parlamentul pe Stelian Tănase. Singura mea preocupare e cea legată de situația economică. Atât timp cât sunt ministru, nu sunt de acord cu creșterea taxelor. Nu are legătură cu domnul Tănase. Nici înainte nu am fost de acord cu mărirea taxei. Nu este drept să mărim taxele oamenilor pentru a acoperi un management prost”, a conchis Ponta.

Un nou conflict intern în PNL iese la iveală într-un document care arată ce motive ar putea invoca liberalii la adresa guvernului Ponta. În document se precizează că liberalii ar trebui să atace miniștrii cu o mare greutate pe scena politică, pentru a avea un impact mediatic mare.