ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta afirmă, într-o postare pe Facebook, că înainte de a o numi pe Shhaideh secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării a solicitat și a primit de la SRI o notă prin care se confirmă faptul că nu există informații privind probleme de siguranță națională sau de încălcare a legii legate de această.
 
În plus, "la momentul desemnării doamnei Shhaideh pentru funcția de Ministru al Administrației și Dezvoltării Regionale (în 2015) am parcurs aceeași procedura și am primit același răspuns / altfel nu aș fi făcut propunerea iar Dl Klaus Iohannis (care primea exact aceleași materiale ca și mine) nu ar fi emis decretul de numire în funcție", afirmă Ponta.
 
Acesta precizează că nu cunoaște detalii referitoare la cazul concret al acordării cetățeniei române pentru soțul lui Sevil Shhaideh. "Știu însă cu siguranță că decizia Comisiei din cadrul Ministerului Justiției ( formată din magistrați) se ia DOAR DUPĂ primirea unui aviz de siguranță națională de la SIE și SRI", susține acesta.
 
În opinia sa, Klaus Iohannis a amânat decizia de desemnare lui Sevil Shhaideh "nu din cauza unor informații de la Servicii - ci din motive pur și simplu politice!"
 
Victor Ponta îi cere lui Klaus Iohannis să respecte votul alegătorilor și să numească premierul propus de PSD și ALDE sau să plece: "Acum Poporul a votat că PSD și ALDE să formeze viitorul Guvern! Respectă această decizie sau pleacă te asigur că nu se vor strânge să te regrete mai mult decât cei 10 oameni care s-au strâns ieri pt Dacian Cioloș!".