ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta a criticat măsurile fiscale anunțate de guvernul Tudose, catalogând această intenție a Executivului drept „o scamatorie care se va întoarce împotriva scamatorului”. 

„E o scamatorie care, ca întotdeauna, se întoarce împotriva scamatorului. Când vrei să scoți din joben iepuri, porumbei, lumea te aplaudă o perioadă, dar apoi își dă seama că sunt păcăliți. Domnul Dragnea a făcut niște scamatorii în campanie. 

Și Eugen Teodorovici, și eu i-am spus să fie mai moderat. Anul 2017, cu bătălii politice, a dus la aceste scamatorii. În 2015, când am adopatat acel cod fiscal s-a vorbit de stabilitate și predictibilitate, să nu mai schimbăm câțiva ani. De ce se schimbă în 2017? Pentru că domnul Dragnea trebuie să țină cumva această scamatorie în viață. Toate aceste lucruri, chiar și anunțate și nefăcute, prostia aia cu impozitul pe gospodărie care nici nu se putea aplica, acum e chestia asta cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat care iarăși va duce la un haos pentru că nu se poate aplica, nimeni nu poate să schimbe șase milioane de contracte de muncă până la 1 ianuarie, apoi este o minciună și nu poți obliga o firmă privată să mărească salariile. Sper, deși nu am mari așteptări că poate Tudose va orpi această nebunie. 

Domnul Dragnea are această abordare «nu sunt eu prim-ministru, ia să-l fac praf pe Grindeanu, pe Tudose. Eu am zic că dau, dar nu vor premierii». De parcă premierul ar avea un rezervor de bani. E o situație imposibilă. Cât timp prim-ministrul nu este președintele partidului vom avea mereu un președinte Dragnea care face pe Moș Crăciun și dă vina pe premier”, a declarat Ponta pentru B1 TV

Fostul premier a mai spus că toate acțiunile de acum ale lui Dragnea vor fi decontate de PSD. 

„Decontul nu vine pe Dragnea. Decontul vine pe PSD și ce s-a întâmplat la Deva, la alegerile parțiale, e un semn. PSD va deconta toate aceste scamatorii și minciuni ale lui Dragnea. În forma actuală, legea salarizării unitare făcută, nu de guvern, e făcută de Dragnea și de Olguța Vasilescu, care nu cred că are legătură cu realitatea și introduce o competiție neloială cu lumea privată. Noi toți ne rupem gâtul pentru că decontul economic și bugetar va fi plătit de toată lumea”, a declarat fostul premier. 

Victor Ponta mai consideră că dacă, în ședința de guvern de miercuri, premierul Mihai Tudose va anunța că renunță la aceste măsuri, va avea de câștigat pe termen lung. 

„Dacă Tudose cedează din nou și adoptă toate aceste aberații așa cum le-au cerut Dragnea și Vâlcov, sigur că va plăti și Tudose. Dacă le va opri, va avea de câștigat. Soluția pentru Tudose este una singură, cu toate riscurile și cu toate costurile și anume să amâne aplicarea legii salarizării care oricum nu se poate aplica și să lase contribuțiile așa cum sunt acum. Dacă face lucrul ăsta miercuri va avea de câștigat pe termen mediu și lung. dacă îi cedează lui Dragnea va avea de plătit așa cum a plătit și Grindeanu. Domnul Dragnea a găsit această scamatorie îngrozitoare prin care împarte bani pe care nu-i are după care dă explicații de ce nu se poate”, a mai spus Victor Ponta.