ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta a declarat că în fiecare lună din 2017 câte un miliard de euro a plecat din România, în ceea ce privește balanța de plăți, iar această situație continuă și în prezent.

„Lucrurile merg în direcția în care, și vă dau o singură știre: în 2017, și acum am început la fel, în fiecare lună, în balanța noastră de plăți, un miliard de euro pleacă din România, adică ăsta este deficitul nostru - un miliard de euro. Deci au plecat 12 miliarde anul trecut. Cât putem să rezistăm în felul acesta?”, a declarat Victor Ponta, la Realitatea TV.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, „revoluția fiscală" din 2017 a fost, de fapt, un „genocid” și o "catastrofă fiscală".

„Oamenii nu-și doresc atât de mult să le scazi taxele, cât își doresc stabilitate. Vor să știe și la anul și peste doi ani și peste trei ani, mă refer la firme în primul rând, dar și la persoanele fizice, vor să știe că e un sistem stabil și că e mult mai ușor accesibil, adică să nu te duci să faci 7.000 de formulare, să stai la șapte cozi, să te trimită șapte funcționari în șapte locuri. 2017, din punctul ăsta de vedere, a fost un dezastru și unul din motivele pentru care l-am criticat pe fostul premier Tudose și guvernul trecut a fost tocmai catastrofa asta fiscală căreia i s-a zis în propagandă, așa, comunistă, revoluția fiscală. N-a fost o revoluție, a fost o catastrofă, un genocid fiscal”, a afirmat fostul premier.

Victor Ponta a menționat că ar trebui păstrat Codul Fiscal în varianta din 2015, pentru a nu strica unul din puținele lucruri care mergeau bine.

„În continuare și în viitorul guvern dacă deciziile pe chestiuni atât de importante și atât de sensibile, în loc să le ia un grup de specialiști, să le pună în dezbatere, să le anunțe din timp, dacă deciziile le iau domnul Dragnea cu domnul Darius Vâlcov, așa, la o discuție, seara, după care câte un obedient de ministru sau prim-ministru se reped să le adopte, o să stricăm unul din puținele lucruri care mergeau bine în România și anume Codul Fiscal.„