ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apropierea alegerilor parlamentare l-au determinat pe Victor Ponta să facă unele precizări în legătură cu votul care se va desfășura în diaspora și de ce nu va mai fi la fel de important acesta.

Fostul premier spune că o mare parte dintre românii care trăiesc în diaspora și-au dat seama că sunt folosiți de politicieni ca masă de manevră și prim votul dat de ei nu au câștigat nimic în toți acești ani.

În final, Ponta face un pariu cu sine și scrie despre unul dintre foștii oameni de încredere ai lui Dan Voiculescu, care după condamnarea fostului său șef a trecut imediat în tabăra celor de la PNL și s-ar putea să fie pus pe listă la Camera Deputatilor in Diaspora.

”Eu care nu mai am nicio functie pot sa spun adevarul - romanii din Diaspora nu sunt nici lenesi, nici dezinformati - pur si simplu peste 90% dintre ei au alte lucruri mai serioase de facut si prioritati : locul de munca , documentele necesare, scoala copiilor, asigurarea de sanatate , cum trimit bani acasa, samd! Votul si "datoria patriotica sa salveze tara" ii lasa absolut normal ( si de inteles) indiferenti!

Despre vot peste 90% si-au dat seama ca sunt folositi doar ca masa de manevra cand vrea Sistemul sa inventeze o explicatie cat de cat plauzibila pentru frauda din 2009 si "minunea" din 2014! In rest poate spune cineva sincer din Diaspora ca a castigat ceva din faptul ca au fost alesi Basescu in 2009 si Iohannis in 2014?!? Sa fim seriosi - nici nu am intrat in Schengen, nici nu s-au ridicat vizele de SUA, nici nu ii apara nimeni pe romanii din Marea Britanie, nici nu au numit tehnocratii ambasadori sau consuli mai buni care sa rezolve problemele oamenilor ( Titus Corlatean e singurul care a redus drastic toate taxele consulare pentru romani in 2014 si s-a ales cu un dosar penal)/ despre faptul ca in 2016 tratam Republica Moldova cu acelasi interes de parca ar fi Patagonia nu are rost sa mai vorbim!

La Parlamentarele din Decembrie 2016 Sistemul nu are nevoie de voturile din Diaspora - au alta varianta mai simpla sa ramana tot Ciolos si tehnocratii la guvernare/ asa ca daca voteaza 3000, 300.000 sau 3 milioane nu conteaza - PNL a votat in unanimitate (alaturi de "comunistii" de la PSD) ca oricate voturi sunt tot 4 deputati si 2 senatori se aleg /

Fac un pariu - candidat la Camera Deputatilor in Diaspora din partea PNL va fi o caricatura de om pe care l-am pus Crin si cu mine scarbiti pe lista in 2012 din cauza insistentelor lui Dan Voiculescu ( ne-a spus ca e baiatul lui , "valetul" lui care ii duce geanta si ii scrie hartiile)- si care dupa condamnarea Lui Voiculescu a sarit "principial" in barca PNL !?!? Nu-i asa ca trebuie oamenii din Diaspora sa vina la vot sa voteze candidatul PNL ca sa scape tara de Voiculescu”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.