ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a declarat că se aștepta ca Liviu Dragnea să se autopropună pentru funcția de premier, dat fiind că partidul pe care îl conduce a câștigat la scor alegerile, nu să o propună pe Sevil Shhaideh. În opinia fostului premier, liderul PSD n-ar fi trebuit să cedeze presiunilor.

„Sistemul nu l-a făcut Klaus Iohannis, ci Traian Băsescu. El doar i-a menținut în funcții. Eu nu mă așteptam ca Liviu Dragnea să cedeze. Eu mă așteptam ca Liviu Dragnea să se propună premier, pentru că a câștigat alegerile. În momentul în care a făcut o altă nominalizare, nu mai e nimic de făcut. Am vorbit de mai multe ori cu Liviu Dragnea azi, el trebuie să ia deciziile. Eu i-am spus părerea mea. Eu mi-am asumat deciziile din 2012. Mulți m-au certat pentru pactul cu Băsescu, dar am avut guvern într-o zi atunci”, a declarat Ponta, pentru RTV.

Acesta l-a acuzat pe Klaus Iohannis că „se răzbună pe popor” și că îi consideră pe români „suboameni”.

„Nu exista nicio explicație, nu e legal. E un om cu mari probleme personale de caracter și vrea să se răzbune pe popor. E un orgoliu și el a considerat mereu despre poporul român că nu e popor, ci „suboameni”, niște iobagi. I-a privit ca pe un popor de servitori”, a insistat Victor Ponta.