ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu pentru Radio Moldova că România are acum o creștere economică și poate investi în Republica Moldova.

Șeful Guvernului a precizat însă că este important să existe un control la Chișinău, ca banii să ajungă în proiectele planificate, Victor Ponta subliniind faptul că în cadrul vizitei pe care urmează să o efectueze la Chișinău pe 27 august, când Republica Moldova marchează Ziua Independenței, va discuta acest subiect cu omologul său moldovean Valeriu Streleț.

Premierul a mai declarat totodată că este bucuros pentru faptul că în ultimii 2-3 ani s-a trecut la fapte concrete în relațiile dintre România și Republica Moldova, menționând construcția gazoductului Iași-Ungheni, renovarea grădinițelor, donația de microbuze.

În același timp, premierul Victor Ponta a afirmat că nu întâmplător România a ajuns principalul partener comercial al Republicii Moldova, adăugând însă că ''mai sunt multe de făcut pe partea de infrastructură, pe partea de reforme''.

Premierul Ponta a dat asigurări că România va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de modernizare și de reformare.

''Voi spune la Chișinău că tot ce poate face România pentru a ajuta Moldova în momentele complicate va face. Nu v-am lăsat la greu și nici nu se pune problema să vă lăsăm'', a spus Victor Ponta, conform Agerpres.