ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a explicat momentul petrecut în 2014 la Palatul Cotroceni la consultările pe tema reducerii CAS. Fostul premier a spus că se supărase pe fostul ministrul de Finanțe Ioana Petrescu, pentru că nu-i ascultase sfatul și nu „tăcuse din gură” în fața lui Traian Băsescu, de unde și privirea sa în imaginile date publicității la acea vreme de fostul președinte.

„(Poza - n.r.) a fost foarte bună, pentru că mă enervasem pe Ioana Petrescu. Eram super nervos, pentru că i-am zis înainte să mergem: fata mea, mergem la cel mai mare bandit din istoria României. Orice va spune, nu răspunzi, că nu-ți vrea binele. Și a început Băsescu: a, dumneavoastră, cu studii la Harvard. Am zis: clar, acum o face”, a spus Victor Ponta, la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Fostul premier a spus că Ioana Petrescu era „foarte bună, foarte deșteaptă, dar nu era de Dâmbovița”, astfel încât a intrat în capcana lui Traian Băsescu și a devenit „victimă colaterală totală”.

Întrebat despre privirea sa în imaginile surprinse pe înregistrarea dată publicității de Traian Băsescu în iulie 2014, din timpul consultărilor pe tema reducerii CAS, Victor Ponta a spus că a fost provocată de Ioana Petrescu, despre care își zicea că trebuie să „tacă din gură” pentru că Băsescu „nu-i vrea binele”.

„Eu știam (cum face Traian Băsescu n.r.), pentru că o pățisem înainte”, a mai precizat Ponta

Fostul premier a comentat și episodul „Fă Doina”, din timpul inundanțiilor din 2014, afirmând din nou că nu a spus cuvântul „Fă” către ministrul Doina Pană, însă a glumit că acum, când nu e presa prezentă, o salută pe aceasta cu „Fă doamnă Doina”.

Victor Ponta a vorbit și despre postările sale de pe Facebook, afirmând că „îi place la nebunie” platforma de socializare și regretă că nu a descoperit-o mai devreme.

„Cu Facebook m-au dat jos, acum mă ridic la loc”, a spus fostul candidat la alegerile prezidențiale, adăugând că acum este ușor să le dea altora „lecții” de pe internet.

„Când eram cu funcții, cu șefime, nu prea aveam voie și nu trebuia să spun tot ce gândesc. Acum pot, că ce sunt eu, deputat de Gorj? M-or alege oamenii din nou”, a mai spus Ponta.