Fostul premier Victor Ponta a primit cetățenia Serbiei, informează cotidianul Blic, de la Belgrad. Presa din țara vecină notează legăturile fostului premier cu Serbia: la mijlocul anului trecut a fost la Belgrad pentru a susține integrarea în Uniunea Europeană.

De asemenea, Ponta a fost prezent la o sesiune a Parlamentului din Serbia din august 2016, atunci când actualul președinte Vucici (pe-atunci premier) și-a prezentat programul politic. Cu acea ocazie, Ponta a spus că Serbia a fost întotdeauna cel mai bun vecin și prieten al României și ar trebui să intre în UE cât mai repede posibil.

Ponta este președintele Comitetului Pentru Afaceri Europene al Parlamentului României și a demisionat în urma scandalului ce a urmat incendiului de la Colectiv.

Contactat de siteul stiripesurse, Ponta a spus că este o cetățenie onorifică: „Sunt consilierul onorific al domnului Vucici (președintele Serbiei - n.r.) din 2016 și am primit o calitate onorifică. Este cetățenie onorifică. Când mă lămuresc ce presupune vă spun”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews