ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta a primit cetățenia Serbiei, informează cotidianul Blic, de la Belgrad. Presa din țara vecină notează legăturile fostului premier cu Serbia: la mijlocul anului trecut a fost la Belgrad pentru a susține integrarea în Uniunea Europeană.

De asemenea, Ponta a fost prezent la o sesiune a Parlamentului din Serbia din august 2016, atunci când actualul președinte Vucici (pe-atunci premier) și-a prezentat programul politic. Cu acea ocazie, Ponta a spus că Serbia a fost întotdeauna cel mai bun vecin și prieten al României și ar trebui să intre în UE cât mai repede posibil.

Ponta este președintele Comitetului Pentru Afaceri Europene al Parlamentului României și a demisionat în urma scandalului ce a urmat incendiului de la Colectiv.

Contactat de siteul stiripesurse, Ponta a spus că este o cetățenie onorifică: „Sunt consilierul onorific al domnului Vucici (președintele Serbiei - n.r.) din 2016 și am primit o calitate onorifică. Este cetățenie onorifică. Când mă lămuresc ce presupune vă spun”