ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier al României, Victor Ponta, a catalogat drept ridicole afirmațiile copreședintelui PNL Alina Gorghiu referitoare la suspendarea președintelui Klaus Iohannis, anunță Mediafax. O reacție similară a avut și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Eu îmi doresc un singur lucru - ca doamna Gorghiu să rămână cât mai mult timp șefa PNL-ului. Cel mai rău lucru pentru un partid este să fie detestat, criticat, așa cum se întâmplă cu PSD-ul. Când o vezi pe Gorghiu îți vine să râzi de ei, să-ți pui mâinile în cap și să te întrebi « cum Doamne, cum a ajuns asta șefă la PNL». Eu îmi doresc să rămână șefă în continuare. Cât mai mult. Am încercat să găsesc o explicație pentru crizele de isterie ale doamnei Gorghiu pentru că o dată iese și zice că l-am omorât pe Kennedy, o dată că o caută marțienii. Nu mai sunt eu la guvernare. Alina, trezește-te! Mi se pare ridicol ca un partid, care totuși este al doilea partid al țării, să vină cu așa ceva. Politica nu se face cu isterie, politica se face cu rațiune, cu viziune și nu poți să arunci o bombă cum că o să îl suspend pe Iohannis. Nici nu îl găsesc la Cotroceni. Cum să îl suspend?” a declarat Victor Ponta.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că atât timp cât șeful statului respectă Constituția, el se va opune suspendării acestuia.

„Am aflat din declarațiile doamnei Gorghiu despre niște intenții care nici măcar nu mi-au trecut prin minte vreodată. Nu am nici cea mai mică intenție în acest fel și nici nu am auzit la celelalte persoane pe care le-a menționat vreo astfel de intenție. Eu vă pot spune, din calitatea de președinte al Senatului, că în cazul ipotetic în care s-ar pune în discuție o asemenea ipoteză, mă voi opune suspendării președintelui. Atâta vreme cât președintele respectă Constituția și prevederile constituționale, eu mă voi opune oricărei tentative de suspendare”, a declarat Tăriceanu.