ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a scris pe o rețea de socializare despre faptul că președintele Klaus Iohannis ar putea fi urmărit de DNA pentru conflict de interese.

Fostul premier atrage atenția că "dacă suntem toți egali în România și dacă se respectă ceea ce s-a întâmplat în cazul altora, urmează ca DNA să ceară începerea urmăririi penale contra Dlui Klaus Iohannis pentru săvârșirea infracțiunii de "Conflict de interese" prevăzută de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece "în exercitatea atribuțiilor de servici ... a participat la luarea unei decizii... prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani".

”Bun - deci acum, dacă suntem toți egali în România și dacă se respectă ceea ce s-a întamplat în cazul altora, urmează:

1. DNA să ceara începerea urmăririi penale contra Dlui. Klaus Iohannis pentru săvârșirea infracțiunii de "Conflict de interese" prevăzuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece "în exercitarea atribuțiilor de serviciu ... a participat la luarea unei decizii ... prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani." (vezi mai jos textul)

2. Tinerii frumoși și liberi care au cerut "un alt fel de politică" vor ieși diseară în stradă să ceara demisia Președintelui vinovat. (așa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franța etc.)

3. Cu ocazia demisiei, Dl. Iohannis va fi cercetat penal și pentru fals și uz de fals, fapte comise în vederea obținerii în mod fraudulos a unei case în Sibiu, așa cum a stabilit deja prin hotărâre definitivă Curtea de Apel Brașov. Și sigur va fi solicitat de către ANAF să restituie suma de 600 milioane încasată fără drept ca și chirie pentru casa obținută în mod fraudulos.

Eu cred că România este un stat de drept în care toți suntem egali în fața legii și răspundem pentru faptele noastre - sau NU?!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.