ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a criticat, într-un mesaj pe Facebook, strategia României în UE, lăudându-l însă pe premierul Italiei, care și-a exprimat public nemulțumirea față de politica europeană și a cancelarului german Angela Merkel.

”Românii sunt cei mai DEZINFORMAȚI cetățeni ai Europei! Dar avem încredere că știu ei Klaus și Julien ce fac! Probleaă este dacă fac pentru "noi" sau pentru ei?!
 
Dacă doriți va pot da un citat din ce a spus la finalul Reuniunii liderilor europeni de la Bratislava Premierul italian Matteo Renzi: "Angela (Merkel) nu mă poate trata așa cum face cu alți lideri europeni care nu au ridicat un deget pe probleme economice sau de imigrație! Alții știu doar să asculte și să aprobe!" Oare la cine s-o fi referit, credeți că la reprezentantul României?!

Când Europa trece prin cea mai mare criză de la fondarea sa, în țara noastră nu ai nicio șansa să afli ceva serios (nici măcar nu mai poți asculta ilegal "Europa Liberă")- ai fie varianta să leșini de somn sau de plictis ascultând declarațiile total formale citite fără intonație de Klaus Iohannis, fie să îți aduci aminte de omagiile aduse Conducătorului cu limbă de lemn din perioada comunistă ascultând relatările super oficiale ale televiziunilor super controlate care formează încă Propagandă de Stat (TVR și Digi 24 acoperind relatările de la Bratislava cu fețe și texte copiate parcă după participările lui Ceaușescu la Reuniunile CAER sau ale Tratatului de la Varșovia)!
 
De azi însă mai mulți jurnaliști independenți din țara noastră au reușit să spargă blocadă instituită de Propagandă și să ne spună adevărul-despre poziția radicală a Premierului Italiei Matteo Renzi, despre opoziția hotărâtă a țărilor din Grupul de la Visegrad (Polonia, Cehia, Solvacia și Ungaria), despre șiretenia cu care Premierul Borisov a obținut multe milioane de Euro de la UE că să întărească frontierele Bulgariei!

Despre ce a făcut România și ce poziții a avut la această întâlnire nu aveați cum să aflați mare lucru-poate doar că Dl. Iohannis a făcut o drumeție în Făgăraș și a vizionat un turneu de tenis la Sibiu! (...)”, a scris Victor Ponta pe Facebook.
 
Fostul prim-ministru a ironizat și cuvintele lui Iohannis: "România va face parte din nucleul dur al Uniunii Europene", "susținută din perversitate de Propagandă întru prostirea națiunii române".

"1. Cum poți să fii în "nucleul dur" când ești ultimul venit (nu numărați Croația) , nu faci parte și nici nu ai vreo șansa prea curând să fi în EURO și în Schengen, ai încă un PIB total insignifiant (sub 1% din totalul UE), veniturile populației puțin peste 50% din media Europeană, singurul tău reprezentant într-o funcție importantă la Bruxelles este Corina Crețu (pusă de Guvernul ăla rău al PSD și sabotată la greu de noul Guvern) iar la alegerile din Decembrie câștiga detașat Opoziția față de actualul Președinte și actualul Premier pleacă înapoi consilier la Dl Juncker?! Liderii europeni și înalții funcționari nici măcar nu au timp și chef să radă de această glumă bună!
2. Cum poți să fii în "nucleul dur" al UE când nu ai absolut nicio inițiativă de impact european, nicio opinie față de proiectele altora aflate în dezbatere, când singurul tău subiect este MCV și "lupta anticorupție" (despre care au înțeles toți de la Bruxelles la Budapesta că a deviat într-o armă politică de "cumințire" a oponenților politici și a oamenilor de afaceri locali care încurcă expansiunea Multinaționalelor)?! Cum spunea Renzi-unii doar tac și aprobă!
3. Cum poți să fii în "nucleul dur al UE" când nu ai practic nicio relație cu vecinii din Regiunea ta și nicio influența asupra lor?
4. Cum poți să fii în "Nucleul dur" când nu ai niciun lider cunoscut și "recunoscut" la nivel european, ci doar doi "yesmani" care se rotesc la diverse evenimente ca nimeni să nu mai inteleagă cine ce face în România?

Sigur, o să va răspundă imediat la aceste întrebări Klaus și Julien. Și o să înțelegeți tot - să va uitați la TVR sau la Digi 24", a încheiat Ponta.