ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România are ca țintă de câțiva ani intrarea în spațiul Schengen, însă există câteva țări care se opun aderării țării noastre, iar politicienii români dau vina unii pe alții când vine vorba de responsabilitatea acestui eșec.

Victor Ponta îi critică pe Klaus Iohannis și Dacian Cioloș pentru obediența de care țara noastră dă dovadă în fața marilor puteri din Uniunea Europeană, însă fără să primească nimic în schimb.

Fostul premier consideră că am fost păcăliți de actualii guvernanți în ceea ce privește aderarea țării noastre la spațiul Schenghen.

„Deci Dl. Iohannis (alaturi de Dl. Ciolos bineinteles) iar au reusit un „lucru bine facut" - adica ne-au pacalit bine referitor la intrarea Romaniei in Spatiul "Schengen"! Am intrat? NU.

Sau in limbajul de pe prompterul prezidential: „abordam constructiv problema"!

Ieri a fost la Luxemburg Consiliul Justitie si Afaceri Interne (la care a participat Ministrul de Interne Tudorache in loc sa fie in zonele inundate) - forul european care ia deciziile ce ne intereseaza in acest domeniu. Problema aderarii Romaniei (si Bulgariei) la Spatiul Schengen NICI MACAR NU A FOST PE AGENDA!

Deci sa recapitulam - noi ii avem la conducerea Romaniei pe Domnii Klaus si Julien. Noi sustinem tot ce doresc Germania si Franta referitor la refugiati (si in general la tot) fara sa cerem nimic in schimb. Noua ne sunt taiati banii europeni de la agricultura si folositi pentru refugiatii din Turcia si Grecia, noi ne certam cu toti vecinii (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Bulgaria) si strigam sus si tare ca vrem sa facem parte din "nucleul dur al UE" - si nu suntem lasati nici macar sa punem pe Agenda JAI o discutie despre aderarea la "Schengen" (la reuniunile anterioare se prezenta macar un document de analiza "State of Play")!

Domnii Klaus si Julien stiu foarte bine ca in Europa servitorii sunt tratati politicos si batuti pe spate cu zambete oficiale, dar nu sunt nicidata poftiti in sufragerie si nici invitati la masa! Problema este daca noi romanii suntem fericiti cu statutul de „servitori" sau vrem altceva!”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Deci Dl. Iohannis (alaturi de Dl. Ciolos bineinteles) iar au reusit un "lucru bine facut" - adica ne-au pacalit bine...

Posted by Victor Ponta on Saturday, October 15, 2016