Premierul Victor Ponta a anunţat pe Facebook că va dona diferența de salariu primită după majorare echipei de baschet a clubului Steaua. 

Acest anunţ vine după ce, luni seară, premierul a declarat că a renunţat la amânarea deciziei privind creșterea salariilor pentru demnitari, pentru că a ascultat de Liviu Dragnea și nu a vrut să lase impresia că ar fi în conflict cu preşedintele.

„Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Președinte, președinții Parlamentului, miniștrii, etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puțin egal cu alți funcționari din subordine și relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa.

Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în același timp cu salariile celorlalți angajați din sectorul public. Așa că pot să mai aștept până vom adopta noua Lege a Salarizării!

În consecință, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferența de salariu primită prin „faimoasa ordonanță” către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulți ani din nou într-o competiție europeană). Așa am sufletul împăcat și fac și un gest simbolic de sprijin pentru echipa și sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!?

P.S. - Comentariile „Propagandei” și demagogia unor consilieri prezidențiali care criticau pe la TV măsura și acum vor încasa banii cu tupeul deja consacrat îmi sunt în acest caz total indiferente!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.
 

 

Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Președinte, președinții Parlamentului,...

Posted by Victor Ponta on Tuesday, July 28, 2015