ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Contrele dintre fostul prim-ministru Victor Ponta și actualul Guvern condus de Dacian Cioloș continuă cu o serie de dezvăluiri.

Mai exact, Ponta a postat pe pagina oficială de Facebook o serie de documente și argumente și prezintă noi dezvăluiri despre faptele "caricaturilor de miniștri", așa cum îi numește el.

"Sa mai dezumflam o «gogoasa tehnocrata» - cea despre «greaua mostenire» si de ce nu pot tehnocratii sa ia de la Uniunea Europeana mai mult de ZERO euro in 2016, desi au anuntat ca este prioritiatea lor «zero»! Va spun eu de ce - pentru ca sunt incompetenti (si fac scandal sperand sa ascunda asta)!
Si sa vedem cum (deocamdata) scorul la pregatirea pentru absorbtia fondurilor structurale este: «Guvernul Ponta» contra «Guvernul Ciolos» 32-1! Ca la Liga a 3-a!
Imi pare rau ca il fac de ras pe Dl. Ciolos, dar de cand s-a hotarat sa faca politica inconjurat de incompetenti cu gura mare, domnia sa din pacate se face de ras singur in fiecare zi!
Intre timp, doar ca o paranteza, cred ca s-a lamurit toata lumea (inclusiv Dl. Ciolos) ca:
1. Impozitarea proprietatilor veteranilor a fost prevazuta gresit intr-o Hotarare de Guvern din 2016 - in Codul Fiscal din 2015 totul era foarte bine si clar;
2. Din fondurile structurale alocate Romaniei noul Buget al UE in 2016 se vor absorbi ZERO (nici macar 0,18 cat spune un Gaga de ministru) - cei 57 milioane Euro pomeniti de Guvernanti in comunicatele lor se erau de fapt de la Agricultura;
3. Nu s-au cheltuit peste 140 milioane Euro, banii prevazuti in Buget pentru irigatii in 2016, nu din vina cuiva, ci pentru ca propriul ministru al Agriculturii a pierdut timpul (si banii) pentru o Strategie care exista deja.
Acum - despre fonduri europene!
4. Dl. Ciolos, din nou pacalit de caricaturile de ministrii pe care ii are alaturi, a spus ca intarzierile in accesarea fondurilor europene sunt din cauza «grelei mosteniri» din 2015 (cand am luat aproape 5 miliarde de Euro de au crapat de ciuda functionarii europeni)!
Sa vedem cu cifre si date oficiale ca deocamdata scorul intre Guvernul Ponta si Guvernul Ciolos este 32-1! E bine mai competentilor? E bine mai deontologilor?
Situatia la zi se prezinta astfel:
In data de 06.08.2016, din informatiile oficiale de pe site-ul MFE, pentru perioada 2014-2010, proiecte noi, se afla finalizate si publicate un total de 33 ghiduri, dintre care:
- 32 au fost initiate de guvernul Ponta, 2 initiate de guvernul Ciolos (dintre care 1 finalizat);
- 32 au avut prima dezbatere publica in timpul guvernului Ponta;
- 12 ghiduri au fost finalizate de guvernul Ponta, 21 finalizate de guvernul Ciolos (dintre care 20 au fost initiate de guvernul Ponta).

In mandatul guvernului Ciolos la MFE, in 10 luni, exista doar 1 ghid care a fost initiat si finalizat de ministrii Aura Raducu si Cristian Ghinea", se arată în postarea lui Victor Ponta.