ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta îl ironizează din nou pe Klaus Iohannis după ce coloana oficială a șefului statului a fost huiduită și claxonată de zeci de șoferi furioși care au rămas blocați în intersecție pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, arată B1 TV.

Ponta a scris în postarea de pe Facebook că în afara deplasarilor președinților din SUA, Rusia sau China, el nu a mai vazut o coloană oficială așa lungă, mai ales că această protecție a lui Iohannis intervine într-o călătorie privată, acasă la Sibiu.

Fostul premier amintește faptul că, potrivit regulamentului SPP, între președinte și prim-ministru ar trebui să existe o paritate. Ponta spune că atât el, cât și Emil Boc sau actualul prim-ministru Dacian Cioloș, au folosit o singură mașină de protecție pe lângă cea oficială.

”Eu nu înțeleg de ce îl huiduie oamenii pe Iohannis doar pentru că stau blocați în trafic, din Militari pe Valea Oltului și până în Sibiu! Dl. Iohannis le-a spus de mult că va face "un altfel de politică"! Și se ține de cuvânt, chiar face totul altfel:

1. Am participat la multe evenimente oficiale alături de președinții României (Iliescu și Băsescu) și nu am văzut NICIODATĂ o coloană atât de mare; total inutilă dacă nu ești președintele SUA, Rusia sau China!

2. Din câte cunosc niciun președinte (nici măcar Barack Obama) nu pleacă în deplasări PRIVATE (adică în weekend acasă) cu sistem identic de protecție ca la evenimentele oficiale.

3. Conform legislației în vigoare și regulamentelor SPP, dispozitivul de protecție și coloana oficială este identic pentru Președinte și pentru Prim-ministru. După cum știți foarte bine, eu am mers timp de 4 ani cu o SINGURĂ mașină de protecție alături de Dusterul în care mă aflam eu (nefiind așa disperat să îmi cumpăr din bani publici un Mercedes blindat). Această situație de normalitate este valabila și pentru premierul Boc sau pentru premierul Cioloș, pe care nu îl veți vedea blocând traficul cu 10 mașini după el!

Concluzia - să ne bucurăm când Dl. Iohannis este în Florida (cu mulți "bodyguards" plătiți tot din bani publici) sau în deplasări așa zis oficiale care dureaza dublu decât timpul petrecut vreodată la birou - așa avem trafic mai bun în București și pe Valea Oltului!

Și se ține de cuvânt - "un altfel de politică"!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Cu huiduilei si claxoane neintrerupte a fost tratat de șoferi vineri în trafic Iohannis, atunci când coloana sa oficială a blocat bulevardul Iuliu Maniu din capitală. Zeci de șoferi au așteptat să treacă coloana de limuzine care îl conducea pe șeful statului la Sibiu, acolo unde își petrece weekend-urile.

Nu este prima oară când coloana oficială a lui Klaus Iohannis este claxonată în trafic. Astfel de evenimente s-au înmulțit în ultimul timp. În luna octombrie a anului trecut, la mai puțin de o săptămână de la moartea polițistului Bogdan Gigină, delegația lui Klaus Iohannis a fost claxonată de către șoferi în Piața Presei Libere.