ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta s-a prezentat, marți dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a depune documente în dosarul "Turceni - Rovinari", în care este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Premierul Victor Ponta a declarat că a adus la dosar decizia Curții Europene de justiție din 3 septembrie.

"Am vrut eu să depun (n.r. la dosar) decizia Curții Europene de justiție din 3 septembrie, care explică ce se întâmplă cu contractele de prestări de servicii. Curtea Europeană de justiție spune să ne vedem de treaba noastră, atâta vreme cât mi-am plătit taxele", a spus Ponta, conform B1.

Șeful executivului a precizat că vroia să discute și cu procurorul, dar că acesta îl va chema, probabil, după ce va studia documentul.

Premierul a mai spus că speră "să se aplice decizia Curții Europene de justiție, dacă tot suntem o țară europenă".

În același dosar, Dan Șova este  cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.