ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegerile din Statele Unite au fost câștigate surprinzător de Donald Trump, iar Victor Ponta a realizat o comparație în privința lucrurilor care s-au petrecut în SUA și ceea ce se întâmplă în România.

Fostul premier a vorbit despre dezvoltarea neuniformă a regiunilor din cele două țări și despre faptul că acest lucru i-a adus lui Donald Trump victoria, cetățenii statelor aflate în recesiune, cu o economie slab dezvoltată, fiind printre cei care și-au dat votul împotriva sistemului.  

„In anumite situatii Romania seamana cu America / din pacate in sens negativ! O sa va explic mai jos la ce ma refer!

In mod intentionat primele mele actiuni din aceasta campanie electorala au fost in Hunedoara, Targu Jiu, Otelul Rosu si Resita ! Pentru ca in aceste zone traiesc cetateni ai Romaniei care sunt cei mai amenintati de Guvernul "Tehnocrat" si politicile sale "nemtesti" antieconomice si antisociale!

Sunt romani complet abandonati si ignorati ( chiar dispretuiti si insultati) de cei care cred ca Romania incepe si se termina in Centrul Bucurestiului sau al Clujului , de cei care traiesc din salarii de mii de Euro, care isi duc copii la scoli private din Bruxelles si se trateaza la spitalele private pe care le reprezinta Ministrul Sanatatii Voiculescu din Guvernul "Ciolos"!

Donald Trump a castigat Alegerile Prezidentiale din SUA in special prin sprijinul neasteptat si masiv al locuitorilor din ceea ce ei numesc "Rust Belt" ( "Centura Ruginita") - statele din aceasta regiune sunt denumite astfel deoarece "au o economie in recesiune, scadere demografica, somaj accentuat, lipsa de investitii si oportunitati de afaceridezurbanizare si decadere a serviciilor sociale - totul din cauza distrugerii sectoarelor industriale si de productie care reprezentau principala activitate" !!!!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rust_Belt

Da- descrierea de mai sus referitoare la Pennsylvania , Ohio, Michigan sau Wisconsin parca vorbeste si despre Hunedoara, Gorj sau Caras Severin ( dar si depre Salaj, Maramures, Bacau, Galati, Calarasi, Brasov, Targoviste, Turnu Magurele, Valcea, si multe altele) !!! Si degeaba se dezvolta California si New York ( care normal ca au votat cu Hillary Clinton) daca milioane de oameni sunt lasati fara nicio sansa de a avea o viata decenta si un viitor predictibil!

Cand am devenit Prim Ministru in 2012 primele solicitari din partea "partenerilor internationali" au fost referitoare la "restructurarile" din "Rust Belt" ul Romaniei - sa inchidem energia produsa pe carbune ( si sa importam energie "verde" din Cehia, Germania, etc) sa bagam in faliment UCM Resita ( ca sa aducem la hidrocentralele romanesti numai masini produse in Franta sau Germania) , sa inchidem mine (si sa importam carbune din Polonia) ! Sa inchidem spitalele din zona ca sunt "nerentabile" , sa comasam scolile ca nu mai sunt copii, si sa ii punem pe oamenii din zona sa traiasca din turism!!!

Am spus clar - cat timp eu sunt Prim Ministru si PSD se afla la Guvernare aceste idei antisociale si antieconomice nu se vor pune in practica!!! Si asa a fost .

Dupa care in 2016 au venit tehnocratii si distrugerea acelei zone ( si a viitorului romanilor care traiesc acolo) se face "pas cu pas" - cu organizare "nemteasca"! Iar Dl Ciolos si ministrii sai pun in practica aceasta strategie si vor sa o finalizeze in 2017-18.

Din pacate in Romania nu exista o singura "Rust Belt" a carei distrugere se realizeaza programat ( ironia istoriei face ca aceasta sa fie exact regiunea din jurul Sarmizegetusei - simbolul nostru istoric)!!! Noi avem cateva oaze de dezvoltare in sensul "european" Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea ( unde si acolo la un tanar bine platit sunt 5 care muncesc din greu cu salariul minim pe economie) - in rest o tara intreaga in care politicile "tehnocrate" si "nemtesti" inseamna distrugere economica si demografica, exodul tinerilor, lipsa de speranta in viitor!

Sunt convins ca datoria viitorului guvern este tocmai de a se ocupa de aceste zone ignorate si dispretuite din Romania! Iar "tinerii frumosi si liberi" care au mii de euro salarii la multinationale si merg la proteste convocate pe Facebook cu cafeaua de la "Starbucks" in mana trebuie sa inteleaga ca tara este a tuturor - si ca o societate atat de divizata economic are nevoie de unitate si solidarite, nu de "Legea Junglei" care ne guverneaza azi! Si care ni se propune de catre Propaganda, Iohannis, Ciolos si PNL sa fie unica lege a Romaniei in anii urmatori!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

 

In anumite situatii Romania seamana cu America / din pacate in sens negativ! O sa va explic mai jos la ce ma refer! In...

Posted by Victor Ponta on Wednesday, November 16, 2016

Alegerea lui Donald Trump aduce un ortodox practicant în cele mai înalte sfere de putere ale Americii. Președintele Partidului Republican ține pe birou și citește zilnic Sfânta Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur. Reince Priebus: Există un singur Dumnezeu