ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se observă o dorință teribilă de a prelungi protestul din Piaţa Universităţii, venită de la servicii şi implicit mass media, care nu ştie ce strategii să mai adopte ca să scoată oamenii în stradă.

Chiar Preşedintele României participă la acest joc. Klaus W. Johannis este şi cel care a reuşit să facă şi una dintre cele mai abjecte declaraţii din politica noastră, egalată poate doar de cele ale antecesorului său. Numai Băsescu a speculat tot atât de abject în campanie moartea prin sinucidere a soției unuia dintre contracandidații săi, Crin Antonescu.

Practic, s-a folosit de victimele calcinate în clubul Colectiv ca să emită o purgație politică: "A fost nevoie să moară oameni că această demisie să se producă". 
Cred însă că nu ai voie să te foloseşti de asemenea tragedii în scop politic decât dacă eşti făcut din tablă zincată.

În fine, KW Johannis, după ce cheamă oameni care fac parte din "societatea civilă" (Soros) la discuţii atunci când problema era cea a alegerii unui prim-ministru, le transmite oamenilor din piaţă ca să-l aştepte sine die, pentru că va veni într-o zi pe care nu o poate preciza. 

Anunţul bizar sună asa: "Le-am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici ziua, pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment media". 
Staţi acolo, așteptați-mă că vin eu ca să vorbim când o să fie cazul şi voi fi capabil de asta, adică atunci când o să-mi spună consilierii. Numai să stați acolo.

Personal, nu am înţeles motivul pentru care consiliera preşedintelui în exerciţiu, Sandra Pralong, cea care a adus Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă în România în 1990, a ales să-şi aducă parte din ideologii formaţi pe banii maestrului ei la Cotroceni. 

Dacă Preşedintele dorea să ştie ce se strigă în piaţă, era simplu, ar fi putut să-l întrebe pe gen. Coldea. Doar ştim cu toţii că tonul face muzica.
A fost, cred, un pur exerciţiu de imagine şi de a da consistenţă civică unor indivizi care pot consona politic în viitor cu viziunea celor care stau în spatele Preşedintelui Klaus W. Johannis.

De altfel, unul dintre invitaţii la discuţiile de la Cotroceni, Liviu Mihaiu, a făcut o declaraţie care, în mod paradoxal, nu a trezit interes, deși trasează spectaculos o posibilă schimbare de paradigmă: "Preşedintele ne-a spus că dacă vrem o altă clasa politică să ne implicăm şi că ne va lua parteneri şi cu noi va încerca să construiască o altă clasa politică. Ne-a invitat să intrăm în partide. Nu în partidele actuale, ci, eventual, să facem partide noi. Personal cred că este momentul cel mai bun".

Vom asista probabil la construirea unui pol politic deschis transformărilor mondiale, în spiritul ideologiei Corectitudinii Politice? Mi se pare din ce în ce mai plauzibil. Partidul ridicat pe trupurile arse din club, partidul "Colectiv", stă să se nască.

Johannis nu are forţa necesară ca să moşească partide noi. Dumnealui abia vorbeşte. Însă partenerii strategici ai României forţează un refuz public al politicii actuale în ansamblu şi se gândesc probabil la noi soluții politice. 
Ce câştigă cu asta? Implicit spaima actualei clase politice, hărţuită de DNA de aproape doi ani, care va face absolut orice compromis ca să-şi salveze pielea.

Ambasadorul SUA, care s-a întâlnit cu Preşedintele înaintea consultărilor cu "reprezentanţii Poporului", s-a limitat să spună că este de acord cu aceste proteste şi că le încurajează: "Aplaudăm exercitarea paşnică a libertăţii de exprimare şi întrunire şi îi încurajăm pe toţi românii să rămână implicaţi în procesul civic."

Revenind, pentru că protestele începeau să se stingă, revoluţionarul Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, a adus în Piaţa Universității o scenă. Cunoscut şi pentru faptul că a candidat şi a sprijinit cu asociaţia sa partidul Forţa Civică, construit de servicii pentru MRU (actualul şef al SIE), din partea căruia a şi candidat în alegerile de anul trecut, Doru Mărieş nu a avut succesul scontat: toată lumea din piaţă a fluierat şi se pare că a început strângerea ei.

Au fost oameni care şi-au dat seama că acela care are microfonul în mâna poate să conducă "ostilităţile", adică să dirijeze protestul.
Rămâne să vedem ce strategii vor fi folosite în continuare pentru ca protestul să continue şi să poată fi canalizat corespunzător.
E nevoie ca viziunea globalistă să poată fi implementată cu succes în România, după ce atacul asupra Bisericii a fost bifat.

UPDATE Între timp, Johannis, și-a făcut plimbarea de seară, mormăind prin Piața Universității.