ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri la ora 13 este programată o nouă ședință de Guvern, a anunțat, joi, un comunicat al Executivului.

Este foarte posibil ca echipa condusă de Sorin Grindeanu să finalizeze, vineri, proiectul Bugetului de stat pe anul 2017, cu sumele care vor fi alocate fiecărei instituții în parte.

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu anunța că ședința de guvern în care va fi adoptat bugetul pe acest an va avea loc vineri. La rândul său, ministrul Viorel Ștefan preciza că vineri seară proiectul de buget poate fi depus la Parlament.

Lucrările asupra proiectului de buget continuă în contextul criticilor exprimate la adresa acestuia, critici venite inclusiv din partea președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului l-a avertizat pe premierul Sorin Grindeanu că reducerea bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale încalcă angajamentele internaționale ale României.

„În contextul dezbaterilor privind alocările bugetare pentru ordonatorii principali de credite, remarc faptul că, pentru domeniul securității naționale, cu excepția bugetului Ministerului Apărării Naționale, toate celelalte bugete suferă reduceri față de execuția bugetară a anului 2016, unele dintre aceste reduceri fiind semnificative. În același timp, nu au fost aduse încă argumente necesare, pertinente și credibile, care să explice această reducere a finanțării", afirmă șeful statului într-o scrisoare adresată premierului și postată pe site-ul Președinției.