ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Viorica Dăncilă reacționează după ce Parlamentul European a adoptat marți rezoluția nelegislativă privind statul de drept în România, cu 473 voturi pentru, 151 de voturi împotrivă și 40 de abțineri, informează Agerpres.

Premierul României, Viorica Dăncilă este dezamăgită de rezultatele votului și le consideră incorecte. Premierul consideră că rezoluția adoptată marți este în favoarea intereselor  electorale ale marilor grupuri politice europene - popularii, care sunt majoritari și social-democrații: „ "Categoric, se vede că este o rezoluție politică. Este profund incorectă și în cel puțin câteva puncte nu are temei deloc, iar în altele nici măcar nu se referă la România. În fapt, această rezoluție este expresia intereselor electorale ale marilor grupuri politice europene - popularii, care sunt majoritari și social-democrații", a declarat Viorica Dăncilă marți seară în cadrul unei emisiuni tv.

Premierul Viorica Dăncilă îi condamnă pe acei parlamentari care au votat împotriva propriei țări. Aceasta nu înțelege de ce europarlamentarii români au criticat intervenția Jandarmeriei Române la protestul din 10 august, deoarece, conform spuselor ei, nici Jandarmeria din celelate state ale UE nu este mai prejos. Premierul Viorica Dăncilă  nu înțelege de ce europarlamentarii români au respins amendamentele de condamnare explicită a protocoalelor între servicii secrete și instituțiile sistemului judiciar:

"Sunt câteva limite pe care nu ar trebui să le încalce niciun bun român niciodată și în nicio împrejurare. Un bun român nu votează niciodată împotriva propriei țări, indiferent de context, indiferent de războiul politic, indiferent de câte beneficii electorale ar obține prin asta în propria țară. Este trist să vezi români împotriva României, așa cum am văzut în situația acestei rezoluții", a declarat prim-ministrul român.