ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viorica Dăncilă, prim-ministru și președinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată, sâmbătă, candidat al PSD pentru alegerile prezidențiale.

Decizia a fost luată în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Social Democrat.

Cei prezenți au votat în unanimitate pentru pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

Cu această ocazie, Dăncilă i-a criticat pe actualul șef al statului, Klaus Iohannis și pe liderul USR, Dan Barna, doi dintre contracandidații săi.

„Sunt singurul candidat care își asumă guvernarea țării, care are curajul și voința de a mișca lucrurile pentru români. Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine. Eu nu fug și nu mă tem. O să continuu să lupt în fiecare zi pentru ca fiecărui român să îi fie mai bine aici, în țara lui. Dragii mei colegi, istoria continuă să se scrie acum sub ochii noștri. Vă chem să strângem rândurile, să stăm aproape și să luptăm cu toată puterea pe care am arătat că o avem. Vă chem alături de mine în această campanie care ne va decide viitorul. Împreună vom face să se împrăștie toate perdelele de fum pe care adversarii noștri le ridică în lipsă de viziune și acțiune", a declarat ea, la Congresul extraordinar al PSD.

Dăncilă a afirmat că „pentru cel ce promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat demult”.

„Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut sta la adăpost de critici o perioadă. Cel ce a lipsit din peisajul țării lui, a stat ferit un timp de contestări și de polemici a crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român și a adormit bine noaptea. Însă, vine momentul în care trebuie să răspundă atât pentru ce a făcut, cât și pentru ce nu a făcut. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îți amintești de poporul român după cinci ani în campanie este o dovadă de cinism. Este o dovadă de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alături, să-i aperi, să te implici în rezolvarea problemelor pe care le au și să-i asculți. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat demult. Pentru noi, toți ceilalți, au trecut cinci ani de nimic”, a susținut ea.



Liderul PSD a făcut aluzie și la președintele USR, afirmând că acesta ar da dovadă de aroganță.

„Iar pentru cel care cere încrederea și votul milioanelor de români promițându-le doar că îi va da jos pe aceia care au făcut lucruri bune pentru oameni, neavând niciun plan pentru construcție și pentru reformă și doar agățându-se de teme moarte, aceasta este manifestarea unei disperări și a unei lipse de viziune pentru țară. Cum poți să fii credibil că îți pasă de români când nu poți și nu știi să le oferi nimic? Tocmai aceia care sunt măcinați de lupte interne și invalidați de toată lipsa de substanță și viziune politică strigă astăzi cel mai tare. 'Dacă eram eu președinte' înseamnă zero alegere și înțelegere a ceea ce se întâmplă în societate, înseamnă aroganță și îndepărtare de oameni. De aceea, nu vor fi niciodată acolo unde își doresc, pentru că nu înțeleg românii și nu se simt de-ai lor. Pe mine aroganța nu mă reprezintă, iar disprețul pentru români nu l-am simțit niciodată, pentru că de acolo vin, dintre oameni și la oameni mă voi întoarce întotdeauna, pentru că țin cu poporul român și țin cu țara mea”, a spus Dăncilă.