ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dancilă, a organizat joi, în ultima zi de campanie electorală, o nouă conferință de presă, la Palatul Parlamentului, potrivit Ziare.com.

În cadrul acestei întruniri, Viorica Dăncilă și-a prezentat angajamentul față de români și „prioritățile sale pentru mandatul de președinte al României”, având la final un „dialog deschis cu reprezentantii mass-media”.

Este a doua conferință deschisă organizată de candidata PSD înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, după ce marți, Viorica Dăncilă și-a ținut propria întâlnire cu jurnaliștii, cu o oră mai devreme decât cea organizată de staff-ul de campanie al lui Klaus Iohannis, aceasta din urmă fiind cu circuit închis. 

„Vreau ca fiecare român să știe 3 lucruri despre mine ca om: vreau să știe că sunt un om pentru care bunăstarea țării lui este pe primul loc. Am promovat întotdeauna creșterea veniturilor românilor și asta voi continua să fac și de la Cotroceni. Voi lupta contra celor care vor să arunce România în sărăcie. Nu voi promulga nici o lege care să aducă politici de austeritate în România. Vreau ca fiecare român să știe că sunt un om care-și iubește țara și poporul. Țin cu românii și țin cu România. Nu mi-am vorbit niciodată țara de rău în afara granițelor și sunt mândră că sunt româncă. În pieptul meu bate o inimă românească, simt românește și vreau să aduc oamenii împreună în mandatul meu. Eu nu merg în afara granițelor țării să dau socoteală, merg să mă bat pentru România, merg să mă bat pentru români. Și vreau să știe fiecare român că sunt un om cu credință și frică de Dumnezeu. Acestea sunt singurele temeri pe care le am în viață: frica de Dumnezeu și teama să nu greșesc cu ceva în fața românilor, să nu dezamăgesc niciodată atunci când îmi reprezint țara și când îi reprezint pe români. Pot sta cu fruntea sus astăzi pentru că nu am luat nici o decizie împotriva românilor.
 
Vă promit că voi munci mai mult decât au făcut-o toți ceilalți președinți în cei 30 de ani de la Revoluție. Profilul meu de președinte are la bază 5 principii de care nu mă dezic și de la care nu mă voi abate în cei 5 ani, orice s-ar întâmpla: medierea, implicarea, reforma, interesul public și transparența. Mandatul meu va fi cel al președintelui mediator, care înțelege importanța echilibrului instituțional și a bunei funcționări a societății. În primele 3 luni de mandat, voi chema toate forțele politice la dialog, pentru că obiectivele importante pentru România au nevoie de dialog, au nevoie de consens, au nevoie de implicarea tuturor forțelor politice din această țară”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la conferința de presă de la Parlament.

Aceasta a adăugat că, dacă va ajunge președinte, va avea deschidere față de cetățeni și respect față de Legiuitor.

„Îmi iau un angajament ferm în fața românilor, cu mâna pe Constituție, pe care nu o voi încălca niciodată. Voi începe demersurile din prima zi pentru a renunța la imunitatea în fața legii, acordată președintelui României. Un președinte cinstit nu are nevoie de imunitate. Voi respecta fiecare român (...). Voi prezenta un raport de activitate ori de câte ori voi fi invitată în fața Parlamentului”, a mai spus candidata PSD la Președinția României.