ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În prima ședință a conducerii PSD după ce Opoziția, cu ajutorul câtorva membri ai PSD, a reușit să dărâme Guvernul Dăncilă în Parlament, social-democrații au anunțat strategia politică pentru următoarea lună de campanie electorală și au discutat despre eliminarea membrilor de partid care au votat moțiunea de cenzură în Parlament, potrivit Mediafax

Viorica Dăncilă și-a reafirmat vineri convingerea că va intra în turul doi și că va câștiga alegerile prezidențiale. Aceasta a adăugat că, împreună cu liderii partidului, printre care Paul Stănescu și Marcel Ciolacu, vrea să-și maximizeze șansele de a ajunge la Președinția României. Totodată, fostul premier a declarat că nu renunță la șefia PSD, în ciuda faptului că există și social-democrați nemulțumiți de acțiunile sale. Un congres al partidului va fi organizat după alegerile prezidențiale, a anunțat președintele PSD.

„Suntem o echipă unită și vom merge înainte. După alegerile prezidențiale probabil va avea loc un congres. Nu este o problemă organizarea unui congres, dar după alegerile prezidențiale, pentru că la ora 12:00 noaptea se intră în campanie, nu avem timp de congres”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă ia în calcul retragerea de la conducerea PSD. „Întotdeauna pot exista și nemulțumiri. Este foarte greu ca să mulțumești pe toată lumea, dar colegii mei sunt convinsă că vor vorbi despre realizările acestui Guvern. Sunt de acord că întodeauna pot exista și nemulțumiri. E foarte greu să mulțumești pe toată lumea”, a adăugat șefa social-democraților.

Aceasta își dorește să meargă mai departe în cursa pentru Președinția României, folosindu-se de rezultatele și sprijinul liderilor regionali ai partidului pentru a-și maximiza șansele.

„Vrem să maximizăm rezultatul alegerilor, sunt organizații care au obținut un scor foarte bun de-a lungul timpului, și trebuie să beneficiem de experiența fiecăruia și implicarea fiecăruia. Sunt lideri care au obținut rezultate foarte bune în județele lor. Gândiți-vă că mulți dintre acești lideri sunt și vicepreședinți din regiunile din care provin, cu atât mai mult, deci cu atât mai mult, cunosc specificul regiunii, specificul fiecărui județ, avem județe în care avem rezultate mai bune, județe în care rezultatele pot fi mult mai bine, și atunci, sprijinul unui coleg care are experiența organizării alegerilor este foarte bună”, a declarat Viorica Dăncilă vineri.

Despre acuzația că s-ar fi depărtat de membrii propriului partid, Viorica Dăncilă a spus că „este adevărat că întotdeauna este loc și de mai bine”, dar că „premierul a avut foarte multe sarcini pe cap”: „Președinția PSD..., am deținut și președinția rotativă. Au fost o grămadă de lucruri pe care a trebuit să le gestionez. Mi-am dorit întotdeauna dialogul cu colegii mei și cred că am fost președintele care a avut cele mai multe Comitete Executive. Sunt adeptul faptului că dialogul rezolvă multe din problemele partidului”, a concluzionat Viorica Dăncilă.