ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viorica Dăncilă, noua propunere a PSD pentru postul de prim-ministru al României, este în ceea mai mai mare parte, o necunoscută pentru opinia publică.

Cu toate acestea, la 24 de ore de la nominalizarea ei pentru prima funcție din Executivul României, încep să iasă la iveală informații despre opțiunile sale ideologice și politice.

Membră a grupului social-democrat din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a fost un soldat credincios acestei grupări, astfel că a votat toate propunerile venite dinspre această direcție.

Astfel, conform siteului Cuvântul Ortodox, Viorica Dăncilă  a votat împotriva rezoluției alternative care a reușit să blocheze Raportul Estrela, un document care postula avortul ca „drept fundamental al omului”, dar și instituirea educației sexuale în școli încă din timpul educației primare.

Raportul Estrela urma să împiedice dreptul fundamental la obiecția pe motive de conștiință al profesioniștilor din sistemele de sănătate. Din fericire, raportul a fost respins de către Parlamentul European, dar fără contribuția doamnei Dăncilă.