ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă, a organizat, vineri seară, la Palatul Parlamentului, ceea ce s-a dorit a fi o confruntare finală între cei doi concurenți pentru fotoliul prezidențial. În lipsa lui Klaus Iohannis, care nu a acceptat nici această invitație, Viorica Dăncilă a prezentat darurile pe care avea de gând să i le ofere rivalului său (Tricolorul, Constituția și Biblia) și a transmis un mesaj de final de campanie electorală, adresat tuturor românilor. Conferința nu a mai fost urmată de obișnuita sesiune de întrebări și răspunsuri. 

„Mulțumesc tuturor celor prezenți în această seară la ceea ce ar fi trebuit să fie confruntarea dintre cei doi candidați la aceste alegeri. Am considerat normal, democratic, corect și necesar că românii să vadă această dezbatere. Observăm că domnul Iohannis este absent, așa cum a fost absent în cei cinci ani de mandat la Cotroceni. Atitudinea contracandidatului este dezamăgitoare. Dacă ar fi fost aici, i-aș fi făcut d-lui Iohannis trei daruri: primul, tricolorul României, pentru că un președinte trebuie să aibă tricolorul în suflet, ca să fie un bun român și ca să își apere țara; al doilea dar, Constituția României: este legea fundamentală, pe care trebuie să o respectăm toți, și pe care Klaus Iohannis a călcat-o în picioare; al treilea dar este Biblia, pentru că un om care crede în Dumnezeu este un om bun, este un om care nu învrăjbește, un om care nu aduce ură și dezbinare. Un om cu credință în Dumnezeu este cel care adună oamenii, care-i unește, care aduce în spațiul public echilibru și consens. 

Cum contracandidatul Klaus Iohannis nu este aici, am să-i pun pe pupitru cele trei daruri și sper ca acestea să ajungă la domnia sa”, a transmis Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterii pe care a organizat-o în Palatul Parlamentului. Constatând imposibilitatea unei dezbateri cu oponentul său, Viorica Dăncilă s-a mărginit la a-și rosti îndemnul către români, difuzat în direct pe Facebook, în care a încercat să le câștige încrederea celor care nu au votat-o în primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Pentru că nu vom avea dezbaterea cerută, voi profita de acest moment pentru a transmite un mesaj din suflet pentru toți românii, pentru cei nehotărâți, care știu că sunt foarte mulți: dragi români, vă cer încrederea și votul pentru un madat de muncă zi de zi, oră cu oră. Am arătat că nu îmi este frică de muncă și că nu fug de responsabilități. 

Este pentru tinerii cărora le cer să îmi dea o șansă și să vina alături să construim un viitor mai bun pentru România și pentru români. Pentru medici și profesori, pe care îi respect pentru munca lor și promit că le voi rămâne aproape, îi voi sprijini în calitate de președinte. Voi sprijini reforma pentru aceste două domenii de importanță majoră pentru România: Educația și Sănătatea. 

Pentru pensionari, care știu cât respect le port, că sunt un om care le înțelege nevoile și drepturile, care a susținut întotdeauna creșterea pensiilor pentru un trai decent. 

Pentru femei și pentru mame, de care am fost întotdeauna alături și pentru care voi lupta necondiționat, pentru că sunt de-a lor și le înțeleg. Știu ce înseamnă să fii femeie.

Pentru antreprenorii români, în care cred și pe care îi voi sprijini să devină unul dintre principalele motoare ale țării și să ajungă pe piețele internaționale. 

Pentru românii din diaspora și pentru familiile lor de acasă. Vreau să le spun că nu este suficient să le spunem: veniți acasă. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să luăm măsuri pentru a le crea condiții asemănătoare cu țările în care au plecat. Trebuie să știe că cei care ocupă funcții de conducere în statul român iau măsuri bune pentru familiile lor și pentru comunitățile din România. Trebuie să știe că cei care au aceste pârghii iau măsuri pentru salarii mai bune, pentru pensii mai bune pentru părinții și bunicii lor, pentru dezvoltarea României. Cred că toate aceste lucruri sunt importante pentru ei. Ei nu sunt niște cifre, nu sunt cei patru milioane de români care au plecat, sunt cei patru milioane de români pentru care trebuie să facem ceva ca ei să se întoarcă acasă”, a promis Viorica Dăncilă, adresându-se și unor categorii de votanți din bazinul electoral „de dreapta”.

„Dragi români, alegeți să îi judecați pe cei care vin și vă cer votul în funcție de ceea ce au făcut pentru voi în acești ani și cât respect vi-au arătat. Uitați-vă cât au muncit, cât v-au ascultat, cât au evoluat în timp acești candidați”, a subliniat candidatul PSD la Președinția României.

Viorica Dăncilă a spus că nu promite o președinție ideală, ci una concentrată pe muncă și pe atenția acordată cetățenilor. Ea a ținut să își evidențieze credința în Familie, în Dumnezeu și în poporul român.

„Eu nu am aroganța să vă promit că voi fi un președinte ideal, dar pot să vă promit, și faptele sunt de partea mea, că voi munci mai mult decât au făcut-o toți președinții ultimilor 30 de ani în România.

Dragi români, eu cred în trei lucruri: cred în Familie și voi lupta pentru această țară ca pentru familia și copilul meu. Cred în Dumnezeu. Nu îmi este frică decât de Dumnezeu și de faptul că aș putea să îi dezamăgesc pe români. Dar nu-i voi dezamăgi. 

De aceea, astăzi, nu mă ascund și nu fug. Pot merge în orie colț al țării să mă uit în ochii românilor, pentru că nu am luat niciodată o decizie împotriva lor. 

Și cred în poporul român și în țara noastră. Pentru că eu am tricolorul în suflet. Sunt un bun român și îmi iubesc țara”, a declarat vineri prezidențiabilul PSD.

Viorica Dăncilă a mulțumit celor care i-au fost alături în campania electorală, colegilor de partid, electoratului tradițional și celui posibil emergent. 

„Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături în această campanie: președinți de organizații, colegele și colegii mei, primari, militanți și simpatizanți ai Partidului Social-Democrat! Vreau să mulțumesc tuturor românilor care m-au votat în primul tur, dar și celor care de data aceasta vor alege cu inima pentru țara lor! Mulțumesc zecilor de mii de români care mi-au trimis mesaje de susținere, miilor de oameni pe care i-am întâlnit în deplasările făcute în aceste luni în toată țara! Mulțumesc încă o dată membrilor, simpatizanților Partidului Social-Democrat pentru munca și încrederea lor.

Dragi români, duminica aceasta puterea este în mâinile voastre! Mergeți și votați cu inima! Eu vă mulțumesc tuturor și cred și sunt alături de fiecare român. Mulțumesc”, și-a încheiat alocuțiunea Viorica Dăncilă, după care a părăsit sala, în compania colegilor de partid.