Protestele din aceste zile au plecat de la celebrele ordonanțe privind grațierea unor pedepse și reîncadrarea altora, dar au ajuns să cuprindă o plajă mai largă de doleanțe, dintre cele mai diverse.

O victimă colaterală a protestelor poate fi, însă, referendumul pentru familie, inițiativa cetățenească de modificare a Constituției pentru care 3 milioane de români au semnat.

Vlad Mixich, unul dintre cei mai influenți jurnaliști ai Hotnews, publicație ce a susținut masiv protestele, sugerează că organizarea referendumului pentru familie ar fi, de fapt, o modalitate prin care Liviu Dragnea și PSD ar încerca să instaureze o dictatură.,

„Chiar în această seară(duminică - n.n), la RTV, Dragnea continuă să emită aceleași enormități și minciuni sfruntate ca în ultimul timp. Spune Dragnea despre noi toți - sutele de mii de oameni din stradă, ambasadorii, presa internațională - că toți suntem proști și manipulați și nu înțelegem că ordonanțele alea sunt de fapt bune; plus elementul nou că multinaționalele au o vină și că interese ascunse vor să destabilizeze țara. Plus că Dragnea vrea musai, în primăvară, referendum pentru căsătoria tradițională, o acțiune în care valorile religioase vor fi folosite cu un cinism atroce în scop politic. 

Sunt exact elementele pe care le-a folosit Erdogan pentru a instaura în Turcia un regim autoritar: naționalism feroce + folosirea fără scrupule a religiei. Dacă până acum mai aveam dubii, acum am certitudinea că Dragnea asta își dorește”, a scris editorialistul Hotnews pe Facebook.
 
Inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției se află acum în Parlament, unde are de parcurs traseul obișnuit în Comisii, până va ajunge să fie votată de către Plen. În campania electorală, liderii PSD, ALDE și PNL au semnat un acord cu Coaliția pentru Familie prin care se angajează să organizeze acest referendum în aprilie 2017.
Manifest Oradea, 22 Octombrie

Oradea, România te salută, îți mulțumește și te aplaudă!

Posted by Pro-familie on 22 Octombrie 2016

Discursul pe care nu l-a prezentat mass-media, deși a fost aplaudat de români de toate etniile: Dacă noi pierdem această luptă, în fața mormântului nostru vor veni copiii noștri și vor cere de la noi socoteală...


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews