ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, atrage atenția că în Parlament se urmărește modificarea legii care interzice fumatul în spațiile publice închise.

„La umbra respingerii premierului, oarece domni din Parlament au trecut deja la treabă. În Comisia pentru Drepturile Omului se cere aviz pentru amputarea legii de interdicție a fumatului în spațiile publice închise. Pentru reamintire, COMISIA DE SANATATE din Senat (!!!), condusă și atunci și acum de distinși membri ai noului Partid Stat Dragnea (PSD) - parte dintre domniile lor chiar distinși membri ai breslei medicale - au propus modificări care nu înseamnă altceva decât o SCHILODIRE a legii antifumat”, a anunțat ministrul Sănătății, pe Facebook.

„Ce s-a mai întâmplat între timp? Senatul a aprobat deja tacit modificarea legii așa încât FUMATUL AR FI POSIBIL, PRACTIC, ÎN ORICE SPAȚIU ÎNCHIS. Camera Deputaților este camera decizională. Nicăieri nu este consacrat în vreo lege sau în Constituție dreptul de a fuma, dar propunerea de modificare a legii tratează fumatul în spațiile publice închise exact așa”, adaugă Vlad Voiculescu.

Ministrul sănătății mai spune că „formă actuală a legii antifumat este doar unul dintre punctele care merită și trebuie aparate de întreagă societate, împotriva intereselor industriei tutunului și împotriva intereselor unor anumiți membri ai Parlamentului.”