ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Voi merge să votez la europarlamentare, dar NU intenționez să ridic buletinul de vot pentru referendum din următoarele trei motive:

- Prin prezența mea la vot aș valida și aș legitima inițiativa unor oameni (președintele Iohannis și anticorupții usero-plusiști) care foarte recent au ales în mod anti-democratic să saboteze un referendum cetățenesc, prin contestații și para-contestații, intoxicări și boicot. Să nu ne facem iluzii, votând la acest referendum îi legitimăm pe ei și le legitimăm atitudinea duplicitară și privilegiul de a alege ei când votul e moral și civic și când e rușinos și „plin de ură și intoleranță”

- Dacă va trece acest referendum, vor putea cu atât mai mult să susțină că votul celor 92% cetățeni care au spus DA căsătoriei dintre un bărbat și o femeie la precedentul referendum ar fi unul irelevant din cauză de neîndeplinire a cvorumului, de vreme ce la acest referendum s-a făcut pragul – deși asta se poate întâmpla doar pentru că a fost suprapus cu europarlamentarele și lumea simplă nu stă să aleagă între buletinele de vot. Dacă trece acest referendum, îl vor folosi pentru a arunca total în irelevanță și deriziune pe celălalt, pentru a nu mai conta cei 92% DA pentru familia normală atunci când se va pune iar pe tapet parteneriatul civil.

- În fine, nu vă faceți iluzii, acest referendum nu este despre întrebările puse acolo; sunt atât de stupid formulate (una e incompletă, iar alta cuprinde trei întrebări într-una singură) și e atât de limpede că nu au nicio consecință juridică (aplicarea lor ar cere un alt referendum pentru modificarea constituției), încât e clar ca lumina zilei că scopul referendumului e cu totul altul decât acela de a afla părerea oamenilor despre acele probleme.

Aruncați la coș ideea că ar fi despre justiție și corupție (nu rezolvă nimic) sau că ar reprezenta un „semnal” dat politicienilor. Nu e nici un semnal. Când referendumurile sunt inițiate de politicieni nu le dăm „semnale”, ci PRETEXTE. Scopul referendumului e deturnat spre interese de natură electorală.

Nu aș avea o problemă în sine cu asta, dacă cei care acum susțin referendumul (Președintele Iohannis, PLUSR) nu ar fi fost aceiași care „s-au pișat” pe el de referendum pentru familie data trecută, doar pentru a ne vorbi acum despre civism și importanța ieșirii la vot. Or, asta denotă nu doar că președintele și PLUSR abuzează de instituția referendumului pentru scopuri electorale, dar pune în lumină că o fac cu bună știință și CINISM, că ne mint în față și că-și bat joc de noi. Or, batjocorirea în mod CINIC a mea și a electoratului eu nu o pot valida. FLIT! #boicot