ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa internațională a anunțat că în luna martie a anului viitor, Comisia Europeană va concepe un nou plan de distribuire a imigranților, urmând ca 200.000 de oameni să fie împărțiți între țările UE.

Astfel, oficialii europeni vor redacta un plan conform căruia vor fi redistribuiți 200.000 de refugiați, dar nu din cei aflați deja în Europa, ci din cei aflați în taberele din Turcia, Iordania și Liban.

Evident, printre țările care ar trebui să preia acești oameni se numără și România.În textul aflat pe siteul Camerei Deputaților,  Constituția României, însă, interzice cu desăvârșire "strămutarea" sau "colonizarea" populațiilor străine.

Articolul 3, alineatul 4: "Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine".

Conform DEX, ediția 2009, "a strămuta" are sensul "A (se) muta în alt loc, în altă parte; a(-și) schimba locul, sediul, locuința". În ceea ce privește numărul persoanelor care constituie "o populație", aceeași sursă suține că este vorba despre " 1. Totalitatea locuitorilor unei țări, ai unei regiuni, ai unui oraș etc.; poporație, poporime". Potrivit schemei de repartizare a refugiaților, României îi revin, deocamdată 4.837 de imigranți/refugiați, aflați deja în Europa, mai precis în Grecia.

Tot în Constituția României, la Titlul II, Capitolul I, articolul 18, alineatul 2 se afirmă: "Dreptul de azil se acordă şi se retrage în condiţiile legii, cu respectarea tratatelor şi a convenţiilor internaţionale la care România este parte".

Pe siteul Inspectoraului General pentru Imigrări, se susține că "O persoană este considerată solicitant de azil din momentul manifestării de voinţă, exprimate, în scris sau oral, în faţa autorităţilor competente, din care să rezulte că aceasta solicită protecţia statului român".
 
După acest pas, se analizează "în mod individual cererile de azil de către autorităţile administrative, pe baza interviului efectuat cu solicitantul de azil, a documentelor de la dosarul personal şi a informaţiilor din ţara de origine".