ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a anunțat, luni, că formațiunea pe care o reprezintă îi retrage sprijinul politic ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și o propune pe Ramona Mănescu pentru această funcție.

„Am luat în discuție situația de la MAE și am convenit cu toții că domnul Teodor Meleșcanu și-a făcut cu competență datoria în poziția pe care a avut-o. Mai mult decât atât, MAE, prin modul în care a organizat aceste alegeri în limita responsabilităților sale prin sporirea numărului de secții de votare, a căutat să preîntâmpine eventuale incidente. Se pare însă că au existat anumite interese pentru ca unele incidente să aibă loc. (...)
 
În același timp, nu putem să neglijăm un anumit tip de percepție publică care leagă de MAE modul în care au fost gestionate alegerile în diaspora și pentru ca să putem să avem pe viitor o comunicare foarte bună cu opinia publică, pentru a lăsa MAE întreaga libertate de a acționa ca reprezentant al statului român, am hotărât să retragem sprijinul politic domnului Teodor Meleșcanu. În același timp am propus ca doamna Ramona Mănescu să fie propusă pentru poziția de ministru al Afacerilor Externe", a anunțat Vosganian la finalul unei ședințe a conducerii ALDE.
 
Ramona Mănescu este fost europarlamentar PNL, care a trecut la ALDE și care s-a ocupat personal de vizitele Vioricăi Dăncilă în Emirate, în vara anului trecut. 
 
A fost Ministru al Transporturilor în al doilea Guvern Victor Ponta, din 2012 până în 2014. După licențierea în Științe Juridice la Universitatea București, Mănescu a urmat mai multe studii postuniversitare, între care:  Institutul Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006), Academia Națională de Informații, Colegiul Superior de Securitate Națională, dizertație cu tema „Industria Românească de Apărare” (2006), Universitatea Națională de Apărare - Colegiul Național de Apărare, dizertație cu tema „România și Politica Europeană de Securitate și Apărare” (2005). De asemenea, Ramona Mănescu a absolvit programul de studii academice postuniversitare în „Relații Internaționale și Integrare Europeană” al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (2006).

Ramona Mănescu este căsătorită cu Rareș Mănescu, fost primar sectorului 6 și notoriu mason, iar împreună au doi copii, Vlad și Dragoș.