ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE, a declarat luni că decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este o consecință firească a deciziei Curții Constituționale, iar președintele Klaus Iohannis „nu avea de ales”.

„ALDE consideră că decretul de revocare este o consecință firească a deciziei Curții Constituționale. Președintele Klaus Iohannis nu avea de ales, pentru că, în ciuda tuturor ezitărilor și tergiversărilor sale, știa că nerespectarea unei decizii a Curții Constituționale nu ar fi fost privită cu ochi buni de nicio instanță juridică sau politică din țară sau din străinătate. Din acest motiv, considerăm că această decizie de revocare trebuia luată imediat după pronunțarea deciziei Curții, pentru că asta ne-ar fi scutit de o perioadă de dispute și de ipoteze care nu au avut alt rost decât să agite spiritele și să irosească energiile politice ce pot fi canalizate în altă parte”, a declarat Vosganian pentru Agerpres.