ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 14:30: Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 319 voturi "pentru", 7 abţineri şi doar un vot "împotrivă", OUG prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări.

OUG 35/2015 prevedea, iniţial, majorarea cu 25% a salariului brut/soldei lunare brute/salariului lunar brut de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, începând cu 1 octombrie 2015 faţă de nivelul avut în luna septembrie 2015. 

Ordonanţa fusese adoptată de Senat, iar în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor a fost adoptat şi un amendament al PSD prin care salariile tuturor bugetarilor care nu au beneficiat în cursul anului de majorări urmează să fie mărite cu 10%. 

În această categorie intră personalul din administraţie, cultură, justiţie, ordine publică şi siguranţă naţională, unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare, diplomaţie, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Caselor de Asigurări de Sănătate Judeţene.
 
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, OUG 35/2015, prin care sunt majorate cu 25% salariile din sănătate, fiind adoptat inclusiv amendamentul PSD prin care cresc toate salariile bugetarilor cu 10%.

În ciuda opoziţiei PNL, proiectul va fi trimis la votul final. În debutul dezbaterilor, PNL a solicitat retrimiterea la comisiile de specialitate a OUG 35/2015, după adoptarea în comisii a amendamentului PSD privind salariile bugetarilor.

Propunerea nu a trecut, lipsind un singur vot pentru cererea liberalilor.

Astfel, deputaţii au dezbătut, pe articole, OUG 35/2015, adoptând întregul text, inclusiv amendamentele adăugate în comisie, printre care cel al PSD, prin care sunt majorate toate salariile personalului bugetar, cu condiţia ca bugetarii să nu mai fi beneficiat, pe parcursul anului, de vreo altă majorare.

În jurul orei 14.30, va fi acordat şi votul final.

Proiectul a trecut de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.