Peste douăzeci de organizații non-guvernamentale au trimis scrisori către Birourile Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților, cerând aleșilor să țină cont de voința celor trei milioane de români care au semnat pentru organizarea unui referendum pentru protejarea familiei prin Constituție.

Societatea civilă românească a solicitat celor două camere „aducerea pe ordinea de zi și votarea până pe data de 15 octombrie a Legii pentru organizarea Referendumului odată cu alegerile legislative din decembrie 2016”.

Semnatarii acestor scrisori consideră că este evidentă dorința electoratului în ceea ce privește referendumul privind modificarea Constituției, iar reprezentanții poporului trebuie să țină seama de asta.

„Având în vedere că, pentru modificarea Constituției printr-o inițiativă cetățenească legea prevede să se strângă minim 500.000 de semnături, iar această inițiativă a strâns de 6 ori mai multe, considerăm că este evidentă voința democratică a cetățenilor de a se organiza cu celeritate referendumul pentru modificarea Constituției. În consecință, vă solicităm să considerați drept o prioritate luarea în discuție, aducerea pe ordinea de zi și votarea până pe data de 15 Octombrie a Legii pentru organizarea Referendumului odată cu alegerile legislative din decembrie 2016, pentru a vă arăta astfel respectul față de voința cetățenilor români care au semnat pentru această inițiativă, și a da cetățenilor României posibilitatea democratică de a-și exprima prin vot opinia în legătură cu această chestiune, pe care noi o considerăm fundamentală pentru viitorul țării și al societății noastre românești”, se încheie scrisoarea trimisă de mai multe asociații.

Între semnatarii acestei scrisori amintim:
Asociația Neamunit,
Asociația Civică pentru Demnitate în Europa,
Asociația Ortodoxia Tinerilor (Galați),
Asociația „Rost” (București),
Asociația „Alianța Familiilor din România”,
Asociația Familiilor Catolice din România „Vladimir Ghika”,
Fundația Clinica PROVITA (Cluj),
Asociația Persoanelor cu Deficiențe de Auz „Darul Sunetului” (București),
Asociația Down Art Therapy (Tg-Jiu),
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar,
Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă (București),
Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR),
Asociația „Urim și Tumim” (Oradea),
Asociația pentru Cultură „Alfa” (Fieni),
Asociația Interconfesională „Unity in Values” (Rm. Sărat) etc

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews