ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Pe 23 luna aceasta, Administrația Prezidențială a anunțat  pe pagina de internet că președinții Trump și Iohannis au avut o convorbire telefonică la solicitarea celui dintâi.

Lucru curios, informația a lipsit atât de pe portalul Casei Albe cât și de pe pagina de Facebook a președintelui american – care altminteri reține, în această perioadă, orice convorbiri cu șefi de state și guverne din lume (ultima, de exemplu, cu o zi înainte, cu prim-ministrul Etiopiei). Nici pe pagina Ambasadei SUA la București nu găsim nimic. Dar nici pe pagina de Facebook a d-lui Iohannis, care, știm, nu ratează nici cel mai neînsemnat eveniment care să-l pună într-o lumină bună. Tăcerea despre inițiativa președintelui Trump justifică presupunerea (și chiar și așteptarea) că d-l Iohannis a putut auzi lucuri care să nu-i fi făcut plăcere. Cum ar fi despre închiderea bisericilor, despre opoziția sa vehementă ca în zilele de Paști românii să poată beneficia de ajutorul autorităților pentru a primi Lumina Sfântă – și în general despre suprimarea practic totală a libertății religioase (teme tratate, știm bine deja, cu cea mai mare seriozitate și foarte răspicat de actuala Administrație americană). 

*În România epidemia a început în februarie și se va termina în M.A.I. 

*N-ar trebui să existe o preocupare mai mare decât pregătirea premiselor ca românii plecați la muncă să revină în țară. 

*Sugerasem recent unui prieten să urmărească un discurs al d-lui Iohannis. M-a refuzat cu năduf: Eu nu-l mai pot urmări demult pe d-l Iohannis. Drept care i-am propus și eu: Atunci poate rogi un echipaj de Poliție să-l urmărească ei.

*Să nu uităm: „În cele ce te voi găsi, în acelea te voi judeca." 

*Dacă noi, oamenii de rând, nu ne vom ridica cerând să redevenim Regat, n-o va face nimeni în locul nostru. 

*"Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta." Spunând asta ucenicilor săi, Mântuitorul n-a folosit o figură de stil. În istorie sunt cunoscute cel puțin două cazuri (care cred că pot fi găsite și pe internet) în care s-a întâmplat lucrul acesta: cazul argintarului care cu rugãciune a făcut să se miște muntele Adar și să se arunce în Nil, și cel al Sfântului Marcu de la Muntele Francesc.

*Doctorul Păunescu de la Timișoara susține că a găsit medicamentul împotriva Covid. Dacă tot a fost și consilier lui Băsescu, poate găsește și flota.


*Părintele Rafail Noica: "Adam s-a despărțit de Dumnezeu în Rai și L-a regăsit în iad, unde a și fost mântuit. Poftim judecata și dragostea dumnezeiască...". 

*Neamțul de la Cotroceni: După 15 mai ar putea fi introdusă starea de alertă. Tătarul de la Sănătate: După 15 mai ar putea fi prelungită starea de urgență. Românul de rând: Hai sictir! 

*D-l Ion Varlam, unul dintre colegii de suferință ai lui Paul Goma, îi face acestuia reproșuri publice pe care nu știu să i le fi făcut cât a fost în viață. Urâtă treabă, foarte urâtă... 

*Ce duh rău te poate stăpâni, ca om, să ai în aceste vremuri o avere de 20, 50 sau 100 de miliarde de dolari?

*"Am păcătuit, Doamne, am păcătuit și fărăde­legile mele eu le cunosc; însă tot eu cer, rugându-Te: iartă-mă, Doamne, iartă-mă și nu mă pierde din pricina fărădelegilor mele, și nici nu mă osândi la întuneric sub pământ, căci Tu ești, Dumnezeule, Dumnezeul celor ce se pocăiesc." Am redat un pasaj din una dintre cele mai frumoase rugăciuni de pocăință, a Regelui Manase. Rege iudeu, în prima parte a domniei sale el a fost autor a numeroase crime, foarte idolatru și vrăjitor. El a condus și poporul iudeu pe calea unor mari fărădelegi. Însă ajuns la strâmtoare în mâinile asirienilor, s-a rugat îndelung și s-a smerit adânc și Dumnezeu l-a salvat și l-a întors la Ierusalim. 

*Las aici mărturie despre un comunicat al Sfântul Sinod din vremea "epidemiei” (comunicat din care voi reproduce un pasaj, și care ne dădea indicații cum să ne purtăm în Noaptea Învierii tocmai trecute. Pasajul pare cu totul exclus să fi fost scris în harul sfințenie Sfântului Sinod. El exhală un aer de cazarmă puturoasă, de unitate a Securității: „La ora 00:00 din noapte, în timp ce clopotele răsună la toate bisericile unde se săvârșește slujba Învierii, credincioșii mireni, având candelele aprinse, pot ieși la ferestre și balcoane sau în curțile caselor lor, adresându-se unul către altul, de la distanța de 2 m, cu salutul pascal Hristos a înviat! și răspunsul Adevărat a înviat!, fără a deranja pe alți vecini care nu doresc să participe la această sărbătoare.”

*În poartă la Cotroceni/ E-o pisică moartă./ Cine a votat Iohannis/ S-o mănânce coaptă.

*La sfârșitul lumii acesteia, toți vom învia cu trupurile noastre. Dar, s-a pus întrebarea, cum vor învia la fel și cei care, de exemplu, au fost mâncați de fiarele sălbatice? La care răspunsul este că dacă Dumnezeu a făcut lumea aceasta din nimic, numai zicând și s-a făcut, cum n-ar putea să refacă un trup din cele în care el s-a descompus?