ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


*Soljenițîn a fost decorat de KGB-istul Putin, în timp pe securiștii noștri au refuzat, cu toții, să-l decoreze pe Goma. De unde pare să rezulte că securiștii sunt mai răi decât KGB-iștii. Și, apropo, Nu-i cred deloc pe cei ce ne spun că Goma și-a dorit să fie incinerat, și nu înmormântat alături de iubita și devotata lui soție. Straniu cum el, internat la Cronici... s-a infectat cu Covid 19. Ce coincidență, tocmai Goma, atât de urât de eterna Securitate și de nesfârșiții și bunii ei prieteni interni și externi...

*Un polițist în stare de ebrietate a accidentat mortal un virus care traversa neregulamentar strada. Dată fiind complexitatea cazului ministrul Vela a solicitat un punct de vedere de la Cristi Dănileț. 

*Credibilitatea Președintei Crucii Roșii a atras un sprijin financiar necesar achiziționării unui număr de 1 milion de măști sanitare pentru personalul Armatei, Jandarmeriei, Poliției, ISU etc, personal care intră în contact direct cu persoanele afectate de COVID-19. Timp de patru zile transportul a fost blocat de șefii Vămii cu pretexte și acțiuni agresive incredibile – între altele oameni ai Crucii Roșii, neavând absolut nicio vină, au fost puși cu capul pe capota mașinilor, asemeni celor mai periculoși infractori. Pare că achiziția organizației prezidată de Custodele Coroanei, făcută la un preț corect, a stricat parte din piața și afacerile uriașe ale hienelor locului. Nu se poate să nu vină cândva un decont și pentru așa ceva...

*Să stau în arest la domiciliu dimpreună cu tâlharul cocoșat, asta da ironie o sorții...

*Doctorul Streinu-Cercel a anunțat că în România vârful epidemiei va fi atins la 30 aprilie 2020. Pentru calcul el a folosit următorul model matematic: -5x(x-1) + (x + 3x - x - 3) = -5x(x-1) + [x(2x - 1) + 3(x-1)] = -5x(x-1) + (x-1)[x(x+1) + 3]=30.04.2020=5.000.000$. 

*Am văzut fugind pe stradă/ Un Covid micuț cu barbă/ Și-n chiloți de la amanta,/ De la Albă ca Zăpada. 

*Cercetătorii franceji au descoperit că persoanele cu cea mai ridicată imunitate la Covid-19 sunt cele decedate.

*Adică cum, dacă banul e ochiul dracului, o bancă e dracul întreg?

*Țara, tâlhărită și pe patul de moarte. Pornirea aceasta criminală a luat avânt într-o zi din august 1997. În perioada decembrie 1996-august 1997, am ocupat poziția de Secretar de stat, Șef al Departamentului de Control al Guvernului CDR-PD. Verificările pe care le-am inițiat și coordonat în această calitate au vizat și un număr de nereguli grave ale unora dintre demnitarii aparținând coalitiei guvernamentale - jaful din dosarul Flota, de la vilele de protocol etc. Faptul acesta a dus la demiterea mea (cerută imperativ de Băsescu și Petre Roman și executată de Victor Ciorbea, cu acordul Președintelui Constantinescu, PNL și PNȚCD); ulterior, confruntați cu impactul actului lor la nivelul societății, Ciorbea și Băsescu au asumat, declarativ, cele făcute ca pe o „greșeală”. Aflat în opoziție, PSD a protestat formal, numeroși lideri și demnitari ai săi (în frunte cu Ion Iliescu) fiind și ei vizați de verificările Departamentului. Demiterea mea a condus la  cea mai drastică depunctare din toate evaluările anuale ale organizației Transparency International privitoare la România. Cele întâmplate la 27 august 1997 au evidențiat un consens unanim al clasei politice (de care aveau să ia act și complicii ei din administrație, din justiție etc), consens vrând să spună că hoția nu mai presupunea practic niciun risc – iar cei 23 de ani trecuți de atunci au dovedit că mesajul a fost perceput exact cum trebuia. 

*Marcel Vela s-a întâlnit cu un puști pe stradă care l-a întreabat cât fac 3 x 6 - 3. Furios, ministrul l-a luat de urechi, țipând la el: Băi mucosule tu-ți bați joc de mine? Nu, domnu, i-a răspuns puștiul, tata v-a văzut tulburat la televizor și a vrut să știe dacă sunteți întreg la minte. 

*Spălatul pe mâini e măsura vitală în această grea perioadă. După orice lucru pe care-l faceți, spălați-vă pe mâini. Spălați-vă pe mâini și după ce vă spălați pe mâini!