ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*O importantă luare de poziție a Bisericii Ortodoxe. Târzie, dar nu prea târzie. Treizeci de ani de intenții rele și de abdicări ale elitelor țării. Și de neputințe omenești de toate felurile. Dar, ridicându-ne, și cu credință și nădejde în bunul Dumnezeu, generația noastră poate să scrie și ea istorie. „Dacă în 90, când au fost primele alegeri, de Duminica Orbului, Biserica ar fi zis <Haideți să ne întoarcem la Monarhie, haideți să-l aducem pe Rege>. Toți eram spălați pe creier, ni se părea că vine Regele cu fetele și ne mănâncă bogăția. Ne-or mâncat-o ăștia, și pe noi înșine. Dacă aveam Rege, Regele era în Biserică cu tronul lui, cu Familia lui, aveam altă demnitate, alt popor, altă audiență în Occident, altfel eram priviți. Pentru că Familia Regală are moralitate, are credință în Dumnezeu. Regele e unsul lui Dumnezeu. N-am reușit să facem acest lucru. Poate nu ne-ar fi permis nimeni. Nici n-am îndrăznit. Și tot am ales, și tot am ales, și până la urmă când e la cules nu mai avem ce culege. Am rămas cu alesul. Însă Biserica și poporul lui Dumnezeu merg mai departe. E mereu Biserica aici cu noi, și între noi și ne va ajuta să ieșim la liman” (Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, 24 mai 2020).
 

*Donald Trump: „Declar că lăcașurile de cult sunt esențiale pentru societate. În America avem nevoie de mai multă rugăciune, nu de mai puțină. Cer guvernatorilor să permită bisericilor să se deschidă chiar acum. Dacă nu o vor face în acest weekend, voi trece peste guvernatori". Hello, Mr Trump, luni n-ai un pic de timp să treci și peste Iohannis cu un tanc?

*Cei ce poartă măști pe stradă par să sufere de Sindromul Stockholm (al victimei captive care ajunge să-și iubească răpitorul). Mânca-v-ar Raiul să vă mănânce, că nevinovați mai sunteți...

*România, prezentă iarăși și iarăși în presa mare a lumii. Și din nou, iarăși și iarăși, de ocara lumii, ca absolut de fiecare dată în cele șapte decenii de Republică nenorocită. Cel mai recent, în urmă cu câteva zile, New York Times a publicat un reportaj despre condițiile inumane în care românii sunt duși ca vitele la abator în Germania să muncească, încontinuu sub spectrul morții, pe plantațiile de acolo. Pentru că țara lor nu mai e demult a lor, ci a unor clanuri răufăcătoare.

*Văd că paginile tinerelor sexy strâng mii de like-uri. Când or mai avea bărbații ăia timp și de lecturi eu nu-mi dau seama. 

*Domnilor republicani, n-ați vrea Domniile Voastre să ni-l imaginăm o secundă pe Regele Mihai acuzând nu știu ce partid că „se luptă să dea Ardealul ungurilor"? 

*Arhiepiscopul Teodosie a anunțat că în această noapte, de dinaintea Înălțării Domnului, credincioșii constănțeni vor primi Lumina Învierii ca în noaptea de Paști. Patriarhia nu s-a opus explicit la aceasta, ci doar a reamintit că în pofida contextului specific al epidemiei Sfânta Lumina a fost împărțită totuși în Noaptea Învierii. Știm cu toții că recent Părintele Teodosie a fost achitat în cadrul unui proces penal destul de complicat. Și mai știm de asemenea și că Sistemul are prostul obicei ca în cazul unor astfel de dosare să facă unele concesii celor implicați, persoane cu un anumit statut, pentru ca mai apoi să le ceară să facă și ei un lucru sau altul. Sunt aproape sigur că Arhiepiscopul Tomisului nu va face nicicând ceva ce să dăuneze  Bisericii noastre și unității ei.

*Fojgăială de lăcuste,/ Cefe groase, frunți înguste,/ Trădători de neam și țară,/ Domnul nu vă judece,/ De rău să vă vindece. 

*Bolile urmare a păcatelor (inclusiv bolile transmise de la înaintași) - boli psihice, dependența de anumite patimi etc - nu se vindecă medical, ci cu rugăciune (pentru ei sau pentru noi, după caz). Pentru înaintașii adormiți, care și-au ascuns păcate, care n-au mai apucat să le spovedească etc există un minunat și binefăcător Acatist pentru cei adormiți.