ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lista moleculelor a fost întocmită de Agenția Națională a Medicamentelor. Printre medicamente se regasește și tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice și ciroze hepatice tip C. 
 
Criteriile de includere a pacienților în tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, în trasparența decizională. 
 
Conform acestor criterii, într-o primă etapă, vor beneficia de tratament pacienții aflați într-un stadiu avansat de fibroză precum și pacienți aflați în stadiu F4 și care nu au răspuns la tratamentele anterioare.
 
Tratamentele inovatoare pentru afecțiunile hepatice tip C au fost introduse recent de sistemele de sănătate din Europa. De exemplu, în Franța, în luna noiembrie 2014 a fost introdus tratamentul cu interferon free.
 
România se număra printre primele țări est-europene care introduc tratamentele de ultimă generație pentru hepatica C.