ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23.03/ 12:12 Luni dimineață a fost  înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID-19, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani.

Pacienta a fost internată sâmbătă, 21 martie, în Spitalul  Județean Suceava.
Femeia avea afecțiuni asociate cronice - suferea de diabet și de boli cardiovasculare. Nu călătorise în zone de risc și nu venise în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

De asemenea, 18 medici de la Spitalul Județean de Urgență Suceava și 9 asistenți medicali au fost confirmați pozitiv la testul pentru noul coronavirus.
 
Știrea inițială

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că doi pacienți confirmați cu coronavirus au murit duminică. Primul a fost un pacient în vârstă de 67 de ani confirmat cu Covid-19 în 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Și acesta avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient a fost un pacient de 74 de ani care era internat la Spitalul Universitar din București și care suferea de o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Potrivit GCS, în România au fost înregistrate, duminică, două decese la pacienți care au fost disgnosticați cu Covid-19.
 
„Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, a transmis GCS.
 
 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică 66 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în România. Numărul total al cazurilor confirmate ajunge astfel la 433.

GCS mai anunță că 4.803 persoane sunt în carantină, iar alte 65.799 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.