Cartea „Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul” a fost lansată, ieri, 8 martie, anunță Alexandra Nadane, președinta asociației „Studenți pentru Viață”.
 
„La mulți ani tuturor femeilor cu ocazie zilei de 8 martie. Astăzi celebrăm măreția, gingășia și bucuria cu care fiecare femeie își împlinește menirea în această lume. Tot astăzi ne bucurăm și le mulțumim mamelor noastre pentru că ne-au născut. Mulți dintre noi trăim astăzi datorită faptului că ele au ales viața. Noi suntem victoria depășirii unei crize de sarcină. Poate că au stat pe gânduri într-un moment de cumpănă, dacă să păstreze sarcina sau nu, dar cineva a fost acolo. Cu o vorbă bună, cu o încurajare a știut să spună sunt alături de tine. Datorită acestor persoane noi trăim astăzi. 

În ultimii doi ani o parte din aceste femei au ales să spună mărturia despre criza de sarcină prin care au trecut pentru a fi de folos și pentru a inspira alte femei care trec prin situații similare. Lor li s-a alăturat femei afectate de trauma avortului. Femei a căror criză de sarcină nu s-a încheiat la fel de pozitiv. Împreună au ales să vorbească de experiențele lor, despre greutățile cu care s-au confruntat pentru a ajuta și alte femei care ajung în situații similare, să nu ia decizii pe care să le regrete mai târziu. Mărturiile lor au fost strânse într-o carte care acum este la tipar. Vă invit să le citiți, să le descoperiți, să le dați mai departe pentru a le afla și alții. Vă invit să sprijiniți femeile aflate în criză de sarcină. Și nu uitați, pe 24 martie ne vedem la Marșul pentru viață.”, spune Alexandra Nadane, președinta asociației „Studenți pentru Viață”.
 
După cum se arată chiar în prefață, „Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul” are menirea „să ne aducă aminte de milioanele de copii care nu au văzut lumina zilei și de milioanele de femei în criză de sarcină care nu au fost informate, nu au fost sprijinite, nu au fost iubite...De aceea, publicarea mărturiilor este menită să ne facă să înțelegem ușurința cu care fiecare dintre noi am trecut și trecem pe lângă femeile în criza de sarcină, indiferenți la frământările lor și la viața copilului pe care l‑au purtat în pântece câteva luni. Este șio ocazie de a le cere iertare pentru indiferența noastră.

Tot din prefața cărții aflăm că celemai multe dintre mărturiile apărute în acest volum au fost scrise în anul 2016, când s‑a încercat pentru prima dată tipărirea unei cărți de mărturii despre criza de sarcină. Avorturile prezentate sunt avorturi la cerere. Majoritatea numelor de persoane și localități sunt anonimizate, doar în cazul autoarelor care au menționat explicit că nu doresc anonimizarea păstrându‑se numele real.
 
Cartea se poate descărca în format PDF de aiciDragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews