ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cartea „Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul” a fost lansată, ieri, 8 martie, anunță Alexandra Nadane, președinta asociației „Studenți pentru Viață”.
 
„La mulți ani tuturor femeilor cu ocazie zilei de 8 martie. Astăzi celebrăm măreția, gingășia și bucuria cu care fiecare femeie își împlinește menirea în această lume. Tot astăzi ne bucurăm și le mulțumim mamelor noastre pentru că ne-au născut. Mulți dintre noi trăim astăzi datorită faptului că ele au ales viața. Noi suntem victoria depășirii unei crize de sarcină. Poate că au stat pe gânduri într-un moment de cumpănă, dacă să păstreze sarcina sau nu, dar cineva a fost acolo. Cu o vorbă bună, cu o încurajare a știut să spună sunt alături de tine. Datorită acestor persoane noi trăim astăzi. 

În ultimii doi ani o parte din aceste femei au ales să spună mărturia despre criza de sarcină prin care au trecut pentru a fi de folos și pentru a inspira alte femei care trec prin situații similare. Lor li s-a alăturat femei afectate de trauma avortului. Femei a căror criză de sarcină nu s-a încheiat la fel de pozitiv. Împreună au ales să vorbească de experiențele lor, despre greutățile cu care s-au confruntat pentru a ajuta și alte femei care ajung în situații similare, să nu ia decizii pe care să le regrete mai târziu. Mărturiile lor au fost strânse într-o carte care acum este la tipar. Vă invit să le citiți, să le descoperiți, să le dați mai departe pentru a le afla și alții. Vă invit să sprijiniți femeile aflate în criză de sarcină. Și nu uitați, pe 24 martie ne vedem la Marșul pentru viață.”, spune Alexandra Nadane, președinta asociației „Studenți pentru Viață”.
 
După cum se arată chiar în prefață, „Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul” are menirea „să ne aducă aminte de milioanele de copii care nu au văzut lumina zilei și de milioanele de femei în criză de sarcină care nu au fost informate, nu au fost sprijinite, nu au fost iubite...De aceea, publicarea mărturiilor este menită să ne facă să înțelegem ușurința cu care fiecare dintre noi am trecut și trecem pe lângă femeile în criza de sarcină, indiferenți la frământările lor și la viața copilului pe care l‑au purtat în pântece câteva luni. Este șio ocazie de a le cere iertare pentru indiferența noastră.

Tot din prefața cărții aflăm că celemai multe dintre mărturiile apărute în acest volum au fost scrise în anul 2016, când s‑a încercat pentru prima dată tipărirea unei cărți de mărturii despre criza de sarcină. Avorturile prezentate sunt avorturi la cerere. Majoritatea numelor de persoane și localități sunt anonimizate, doar în cazul autoarelor care au menționat explicit că nu doresc anonimizarea păstrându‑se numele real.
 
Cartea se poate descărca în format PDF de aici