ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum ActiveNews a informat ieri, Ministerul Sănătății a decretat existența unei epidemii de gripă la nivelul României.

Fostul Ministru al Sănătății, Florian Bodog, a declarat că este momentul oportun pentru ca Legea Vaccinării Obligatorii - aflată în Parlament  - să fie promovată spre adoptare.


Reamintim că proiectul Legii Vaccinării a stârnit proteste în toată țara anul trecut.

„Această decizie nu trebuie să sperie populația. Se iau măsuri speciale de carantină la spitale, se iau măsuri speciale în colectivități, în unele dintre ele s-au și luat. Sunt școli care verifică foarte atent elevii. În același timp, toate colectivitățile, nu numai școlile și spitalele, mai ales spitalele pentru că acolo sunt pacienți care au și alte afecțiuni preexistente și atunci sunt mult mai vulnerabili la gripă, dar vorbim despre copii, vorbim despre fabricile mari, absolut toate zonele unde există colectivități și implicit pericolul de a se răspândi gripa. 

Eu cred că cea mai bună decizie pe care ar fi putut să o ia românii, ar fi fost să se vaccineze. De la sfârșitul anului trecut, s-au făcut campanii de informare, să ne vaccinăm împotriva gripei și de dezinformare, din parte anti-vacciniștilor, să nu ne vaccinăm. Cred că este momentul să dăm drumul și la legea vaccinări. Cred că ar fi un moment bun.  Cred că vaccinarea antigripală este un bun mijloc în a acționa împotriva gripei și împotriva infecțiilor respiratorii. Consider că orice pacient care are o afecțiune preexistentă, care o afecțiune cronică trebuie să apeleze  la medicul de familie și să fie vaccinat”, a declarat Florian Bodog pentru PSnews.ro.

În același context, Ministrul Sănătății crede că există manageri de spital care nu anunță victimele de gripă și amenință cu represalii. Un astfel de caz este la Caraș-Severin, acolo unde este confirmat un singur caz de gripă, iar Sorina Pintea nu crede că este posibil așa ceva.

Avem 11 analize transmise la Cantacuzino, deci nu le-am inventat noi. Bucureștiul a stabilit că nu se confirmă ca fiind gripă. Totul este real și corect la noi”, ne-a declarat Waldemar Murgu. Mai precis, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița au fost câteva suspiciuni de gripă, dar analizele de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino au infirmat existența virusului. La această oră, la unitatea medicală din Reșița este confirmat un sigur caz de gripă: o femeie în vârstă de 59 de ani, pentru care s-au luat măsurile terapeutice, conform protocolului, pacienta aflându-se într-o stare bună, spun reprezentanții spitalului.

„Mie mi se pare o pură inconștiență! Dar fiți convinși că voi lua măsuri în astfel de cazuri, pentru că mie nu mi se pare normal ca în cazuri ca și acesta, când Europa este în pragul unei epidemii, noi să ne facem că raportăm sau să nu raportăm! De exemplu, Caraș-Severinul a raportat un singur caz! Mi-e greu să cred că are un singur caz!”, declara Pintea într-o emisiune televizată.