ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că probleme cu funcționarea cardului de sănătate sunt inerente, dat fiind faptul că este un sistem nou.

Întrebat despre insolvența firmei care a implementat softul cardului de sănătate, Bănicioiu a răspuns că "a auzit" că firma care a implementat softul cardului este în insolvență, dar nu poate face nimic.

"Am auzit și eu, dar și dacă ar fi așa, din moment ce este un contract în derulare, și dacă, fiind în insolvență, poate duce contractul la îndeplinire, nu ai nici modalitate legală de a înlocui firma respectivă. Ințeleg că s-a garantat că lucrurile pot funcționa",a spus Bănicioiu într-un interviu pentru ziare.com.

Ministrul Sănătății a mai adăugat că medicul de familie este obligat să prescrie rețeta pacientului, chiar dacă nu prezintă cardul fizic.

 

"Farmaciile nu inițiază card, dar medicul de familie este obligat să vă prescrie rețeta, chiar dacă nu puteți prezenta cardul fizic. El poate să verifice dacă aveți calitatea de asigurat în sistem.
Este o măsură pentru a-i proteja și pe cei 3-4% dintre asigurați care nu au primit cardul dintr-un motiv sau altul", a mai afirmat demnitarul.