ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății confirmă existența unui al doilea caz de infectare cu virus Zika. Este vorba despre un băiat în vârstă de 10 ani, care din 2014 locuiește împreună cu familia în Guyana Franceză. Copilul a sosit în România în data de 12 iulie, în vizită la rude. O zi mai târziu, el a manifestat următoarele simptome: febră, erupții pe piele și dureri musculare. Simptomele au dispărut după 24 de ore.

Pe 15 iulie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș din București. Date fiind simptomele și faptul că locuiește într-o zonă cu transmitere activă a acestui virus, copilul a fost internat. Externarea a avut loc pe data de 18 iulie, iar familiei i-au fost făcute toate recomandările specifice în acest caz.

Pe 19 iulie, rezultatele probelor recoltate au dovedit prezența virusului Zika.

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a trimis în această dimineață o informare către primăria localității unde se situează familia băiatului și către Consiliul Județean, însoțită de recomandarea de aplicare a unor tratamente anti țânțari.

Ministerul Sănătății apreciază în continuare riscul de transmitere a virusului pe teritoriul României la un nivel minim.

Virusul Zika nu se transmite pe calea aerului sau prin simplul contact cu un pacient infectat. Persoanele care călătoresc sau locuiesc în zone cu transmitere activă a virusului Zika trebuie să știe că virusul Zika se poate transmite prin înțepătură de țânțar, dar și prin contact sexual.