ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Carantina s-a instaurat în unitățile de învățământ din Botoșani, după ce mai mulți elevi au fost diagnosticați cu virusul Hepatitei A. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au luat probe din sălile de clasă, iar toți copiii au fost controlați. Toate sălile de clasă au fost dezinfectate, anunță B1 TV.

Mamele elevilor a două școli sunt extrem de îngrijorate pentru că se tem că și copiii lor au luat virusul de la colegii bolnavi. Astăzi, urmază ca părinții să-i ducă pe copii preșcolari la vaccinat, pentru a evita o epidemie.

În total opt copii au ajuns la spital cu acest virus și doar doi dintre ei nu merg la școală.

"Toți elevii și preșcolarii de la Școala Gimnazială nr. 2 Botoșani au fost verificați de către personalul medical Școala a respectat toate măsurile recomandate , inclusiv măsuri de informare, comunicare, educare privind hepatita A. În momentul de față sunt șase elevi din ciclul primar internați la Spitalul de Contagioase Botoșani care provin de la blocurile 135, respectiv 140 din Parcul Tineretului, blocuri vizate pe personalul DSP. Elevii de la școală vor fi monitorizați din punct de vedere medical, școala de altfel a făcut o igienizare", susține Ciprian Manolache, purtătorul de de cuvânt al Inspectoratul Școlar Județean.

Cei mai mulți dintre copiii bolnavi provin de la ghetourile din Parcul Tineretului din Botoșani, unde trăiesc într-o mizerie de nedescris.